background img

Articole noi

Impartirea patului sau camerei cu copilul

Impartirea patului sau camerei cu copilul

Intrebare:
Care sunt avantajele sau dezavantajele impartirii camerei sau a patului cu copilul meu?
Raspuns:
Primele saptameni parentale sunt de cele mai multe ori incetosate, cu greu facandu-se diferenta intre noapte si zi. Totul pare o lunga serie de hraniri, ragaieli si schimburi de scutece. In timpul acestei perioade, multi parinti aleg sa tina copilul cu ei in camera, intinsi in pat langa ei,sau intre bratele lor, intr-un leagan de paie. Dar dupa un timp, cand vremea hranirilor dese si repetate a trecut, (intre doua si trei saptamani), parintii se gandesc sa mute copilul in propriul pat sau camera.
Impartirea camerei cu bebelusul Inainte de lua aceasta hotarare, luati in considerare avantajele si dezavantajele acestui posibil nou coleg de camera. Veti fi in masura sa-i raspundeti mai usor in miez de noapte; daca ii este foame sau daca este agitat nuva trebui sa va ridicati pentru a merge la el.
Pe de alta parte, unul deintre majorele dezavantaje este acela ca veti putea sa dormi mult mai putin. De cate ori bebelusul va scnci vei fi tentati sa ii raspundeti.
Daca de asemenea va veti trezi numai pentru a bea apa, sau pentru a merge la baie, aceste mici gesturi pot sa il mentina treaz pe copil.
Alt potential impediment este acela ca multi copii care isi impart camera cu parintii au nevoie de prezenta mamei sau a tatalui pentru a adormi. Acest lucru este usor de realizat daca copilul este nou nascut, dar cu cat va creste va fi mai greu sa fiti langa el la ora de culcare. Unii parinti decid sa se culce la aceeasi ora cu copilul, ceea ce este prea devreme pentru ei, alti parinti tin copilul treaz pana cand merg ei sa se culce, ceea ce este prea tarziu pentru copil. Daca copilul s-a obisnuit sa va aiba in preajma cand paseste pe taramul viselor, va fi dificil in cazul in care veti dori sa il lasati cu unul din bunici, sau cu o doica.
Impartirea patului cu copilul
Unii parinti prefera aceasta solutie - copilul si aprintii in acelasi pat, crezand ca este mai natural asa, decat stilul tipic al societatii actuale, cu copilul dormind singur in camera lui. La fel ca in cazul dormitului cu copilul in aceeasi camera, si cand impartiti patul cu copilul dumneavoastra apar avantaje si dezavantaje. Unele studii arata ca bebelusii care dorm impreuna cu parintii lor prezinta un risc scazut in cazul deceselor cauzate de moartea subita a sugarului (MSS), comparativ cu copii care dorm singuri. (MSS este cauza principala a deceselor copiilor cu varsta intre 1 luna si un an). Cheia raspunsului poate fii aceea ca copiii isi regleaza respiratia in ritmul respiratiei parintilor. Dar exista si probleme legate de siguranta copilului in timpul somnului.
Cu toate ca dumneavoastra nu ati dori sa va sufocati sau rani copilul, pernele, plapumele pot sa duca la sufocarea copilului, sau la alunecarea lui intre perete si pat.
Copilul poate astfel sa sufere de asemenea si vatamari mai usoare.
Printii lui Alex, in varsta de 10 luni, il luau in fiecare noapte in patul lor, la ora 2 a.m. cand el se trezea. Intr-o noapte sora lui, de 3 ani, a avut un cosmar. In timp ce tatal a mers sa o linisteasca pe fetita, Alex a alunecat de-a lungul patului si a cazut din pat. La aceasta s-a adaugat si teama, si in final, Alex s-a ales cu un ochi vanat.
Daca dormiti cu copilul intr-un pat, ganditi-va intotdeauna mai intai la siguranta lui, chiar daca va ridicati numai dupa un pahar cu apa.
Alt dezavantaj este efectul pe care il poate avea aceasta alegere asupra vietii voastre sexuale. Discutiile private, adulte, sunt dificil de realizat, sau imposibile, cu un copil alaturi dormind in pat.
Si dormitul in acelasi pat cu copilul, pune un punct mort vietii sexuale.
Parintii se fac dragoste pentru un posibil copil ce ar putea sa apara in camera alaturata. Iar cand acest copil apare, in aceeasi camera, sau in acelasi pat, posibilitatea fuziunii amoroase spontane, iese din discutie. Acest fapt poate fi O.K. pentru unul. sau doua cupluri, dar pentru majoritatea cuplurilor este o cauza de tensiune.
Daca copilul dumneavoastra doarme in aceeasi camera sau in acelasi pat cu dumneavoastra, ganditi-va la momentul potrivit al mutarii lui in camera/patul lui.Cu cat veti astepta mai mult, cu ata mai greu va fi de realizat. Un copil de 2, 3 saptamani este foarte adaptabil, dar un copil de 6 luni nu este asa usor adaptabil. Luati decizia privind locul de somn al copilului, in camera sau in pat cu dumneavoastra cand acest are varsta de 3 luni.
In incheiere, doresc sa va spun ca nu conteaza ce ati citit sau auzit, decizia trebuie sa fie numai a dumneavoastra. Daca doriti sa va impartiti patul, faceti-o, daca nu, nu o faceti. E bine insa ca ati avut rabdare sa cititi pro si contra. Asta dovedeste ca sunteti un parinte grijuliu!

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE