background img

Articole noi

AMICEL crema

Nume: AMICEL crema
Producator: Salus Researches SpA

Prezentare farmaceutica: Crema 1%, tub de 30 g; ovule vaginale, 150 mg/ovul, cutie cu 6 ovule; spuma 1%, cutie cu 6 pliculete a cate 10 g.

Actiune terapeutica: Econazolul este un antimicotic apt pentru aplicatie locala, cu spectru larg de actiune, activ pe numeroase micete ca: dermatofiti, aspergili, drojdii si chiar asupra unor germeni grampozitivi, fata de care prezinta o activitate bactericida optima. Valoarea econazolului in vitro a fost confirmata in vivo pe infectii micotice induse experimental cu dermatofiti, Candida albicans, Microsporum canis. Pe baza datelor farmacologice si bacteriologice, econazolul s-a dovedit eficient in tratamentul diverselor forme micotice, cum ar fi dermatomicoze (tinea si candidoze), Pityriasis versicolor si in terapia dermato-venerologica. In special in micozele vulvo-vaginale au fost obtinute vindecari in prima saptamana de tratament. Studii de toxicitate si teratogeneza au demonstrat buna tolerabilitate a medicamentului.

Indicatii: Crema: antimicotic pe dermatofiti, drojdii, ciuperci si bactericid pe bacili si coci grampozitivi, in infectii cutanate primare si secundare, sensibile. Ovule: antimicotic (dermatofiti, drojdii, ciuperci, in special Candida albicans), bactericid (bacili si coci grampozitivi), infectii si suprainfectii vaginale primare si secundare, sensibile la chimioterapie. Spuma: in special in tratamentul Pityriasis versicolor, boala care se manifesta prin descuamare de tip furfuric a pielii, datorita lui Pithyrosporum orbiculare. Tratamentul intregii suprafete a corpului face posibila eliminarea agentului patogen, nu doar acolo unde sunt evidentiabile modificari morfologice cutanate, ci si acolo unde pielea este aparent sanatoasa.

Contraindicatii: Hipersensibilitate dovedita fata de produs.

Reactii adverse: Este in general bine tolerat. Pot totusi sa apara iritatii care dispar in cursul terapiei. In tratamentul cu ovule pot aparea iritatii vaginale, crampe pelviene.
Precautii speciale: Utilizarea produselor cu actiune topica, mai ales prelungita, poate duce la fenomene de sensibilizare; in acest caz se impune intreruperea tratamentului si instituirea unei terapii corespunzatoare. In timpul sarcinii si la nou-nascut, medicamentul trebuie utilizat numai in caz de necesitate efectiva si sub controlul direct al medicului.

Interactiuni medicamentoase: Nu se semnaleaza interactiuni farmacologice; nici un risc de obisnuinta sau dependenta.

Mod de administrare: Crema: 1-2 aplicatii pe zi. Ovule: 1 ovul pe zi, timp de trei zile; se umezeste ovulul si se aplica local, in pozitie decliva. In caz de recidiva, se reia o a doua cura de 3 zile. Se instituie si tratamentul partenerului cu crema, timp de 15 zile. Spuma: timp de 3 seri consecutiv, se unge intreg corpul umed, cu ajutorul unui burete; nu se spala. Medicamentul actioneaza in cursul noptii si va fi indepartat prin spalare in dimineata urmatoare. Pentru evitarea recaderilor se recomanda reluarea tratamentului dupa 1-3 luni.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE