background img

Articole noi

ANTISTRESS

Nume: ANTISTRESS
Producator: Europharm

Forma de prezentare: Comprimate filmate. Flacoane cu 30 comprimate.

Compozitie:

Vitamina C60 mgBiotina (H)10 mcg
Vitamina E15 UIAcid pantotenic (B5)5 mg
Acid folic400 mcgCupru2 mg
Vitamina B1 3 mgZinc10 mg
Vitamina B2 3,4 mgCalciu100 mg
Vitamina B340 mgMagneziu25 mg
Vitamina B6 3 mgExtract de valeriana off.75 mg
Vitamina B12 10 mcg
Proprietati: Complex de vitamine, minerale si extract de Valeriana officinalis, avand actiune sinergica in combaterea stresului. Acest medicament actioneaza antistres prin cumularea a doua directii de actiune: 1) Intarirea si cresterea troficitatii sistemului nervos, datorata vitaminelor si bioelementelor. 2)Reducerea excitabilitatii sistemului nervos central fata de factorul stres, printr-o inhibitie la nivel cortical datorita extractului de valeriana. Vitaminele apartinand grupului B (B1, B2, B3, B5, B6 si B12), acidul folic si biotina sunt indispensabile pentru sistemul nervos, ele intervenind in functionarea normala a acestuia prin participarea la sinteza acetilcolinei si transmiterea influxului nervos (B1 si acidul pantotenic), ca trofic al sistemului nervos (B12), ca sedativ slab al sistemului nervos (B6). Prin prezenta sa, calciul intervine in transmiterea influxului nervos iar alaturi de vitamina B1, in reglarea activitatii aparatului cardiovascular, primul aparat din organism dupa sistemul nervos ce resimte stresul. Bioelementele prezente (Ca, Mg, Zn, Cu) intervin in numeroase procese enzimatice la nivel celular, fapt ce favorizeaza mentinerea intregului ansamblu celular in conditii optime de functionare. Paralel cu actiunea de protectie si troficizare a sistemului nervos datorata vitaminelor si mineralelor, acest medicament prezinta o componenta sedativa asupra SNC prin prezenta extractului de valeriana.

Indicatii terapeutice: Tulburari de asimilare a vitaminelor consecutive afectiunilor gastrointestinale, hepatice si biliare, alergii alimentare, boli infectioase, convalescenta, in carente de minerale, tetanii latente, astenii psihofizice si hiperexcitabilitate nervoasa.

Contraindicatii: Alergii la una sau mai multe componente, hipercalcemie, insuficienta renala si hepatica grava.

Mod de administrare: La adulti: oral, 1 comprimat/zi.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE