4/20/2009

Leacuri simple contra indigestiei

Leacuri simple contra indigestiei

Indigestia şi arsurile stomacului sînt cauzate de creşterea sau descreşterea secreţiei de acid gastric şi a altor enzime cu rol important în digestie. Simptomele includ arsuri, gaze, greaţă şi senzaţie de balonare. Refluxul esofagian şi arsurile la stomac apar din cauza urcării acidului gastric din stomac spre esofag. Cînd aceşti acizi vin în contact cu esofagul, *ard+ pereţii acestuia cauzînd acele dureri specifice. Indigestia şi arsurile stomacale sînt cauzate de surplusul de alimentaţie, obezitate, stres, alimente *grele+ precum cele grase sau dulci, băuturile carbogazoase, alcoolul, consumul excesiv de cafea şi ţigări. Indigestia poate să apară şi atunci cînd persoana în cauză este nervoasă, stresată sau nu mestecă bine alimentele. Aceste cauze pot fi eliminate prin exerciţii fizice sau plimbări pe jos.

Pentru evitarea apariţiei simptomelor de indigestie, este bine să se consume cît mai puţine lichide şi fructe în timpul mesei sau imediat după, iar mesele să fie luate fără grabă. Condimentele trebuie evitate şi este bine dacă se optează pentru cereale, orez sau paste. Orele de odihnă trebuie respectate cu stricteţe.

Pentru indigestie există şi remedii naturiste foarte eficiente. Sucul de morcovi şi sfeclă, băut dimineaţa, pe stomacul gol, este foarte bun în asemenea afecţiuni. Ceaiul de mentă, datorită efectului antispasmodic asupra sistemului digestiv, este un bun remediu contra crampelor stomacale. Ceaiul de muşeţel are un efect antispasmodic şi antiinflamator, permiţînd şi eliberarea gazelor. Ceaiul din frunze de ulm ajută la protejarea învelişului stomacului, deoarece conţine un agent antiulcer foarte puternic. Ceaiul de ghimbir reduce gazele, balonarea şi durerea. Gelul de aloe vera alină durerile stomacului. Tabletele de cărbune, din farmacie sau de la Plafar, sînt utile în cazul durerilor provocate de gaze. Cărbunele are proprietatea de a absorbi alte medicamente şi trebuie să fie luat după două ore de la administrarea acestora. După cină, înainte de culcare cu 2-3 ore, este binevenită o plimbare sau cîteva exerciţii de gimnastică.

În cazul arsurilor stomacale este bun şi un pahar cu apă plată, care va dilua acidul şi-l va împinge înapoi în stomac. Sucul de cartof sau iaurtul diminuează durerile. Laptele, băuturile carbogazoase, cafeaua şi tutunul sînt contraindicate, deoarece în aceste cazuri stomacul secretă mai mult acid gastric.

0 comments:

Trimiteţi un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Imparte informatia cu prietenii tai !

Cautari frecvente

sanatate verde plante medicinal terapii naturiste leacuri babesti tratatement pentru dictionar plante medicinale plante medicinale.ro terapii complementare plante medicinale romanesti psoriazis tratament naturist referat plante medicinale tratament naturist plante medicinale poze plante medicinale galbenele remedii pentru hemoroizi tratament pentru matreata alifie pentru hemoroizi remediu pentru cosuri tratament remedii pentru diabet totul despre hemoroizi remedii diabet alifie Avertisment: sanatateverde.blospot.com va ofera informatii despre terapii complementare, naturiste, care vin în ajutorul bolnavului, si care nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale(decat daca este optiunea dvs. strict personala), ci le completeaza. Noi nu suntem responsabili pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita a vreunui tratament. Va multumim tuturor ca folositi sanatateverde.blospot.com !
//SEO SCRIPT POWERED BY www.alltechbuzz.in