background img

Articole noi

ALKA-SELTZER

Nume: ALKA-SELTZER
Producator: Bayer AG

Prezentare farmaceutica: Cutii cu 10 si 20 comprimate efervescente. 1 comprimat efervescent contine: 324 mg acid acetilsalicilic, 965 mg acid citric, 1625 mg bicarbonat de sodiu. Alte componente: poli(1-vinil-1-pirolidon)MG 25000, dimetilpolisiloxan, silicat de calciu, dioctilsulfosuccinat de sodiu, benzoat de sodiu, zaharina sodica, substante aromatizante.

Actiune terapeutica: Alka-Seltzer este un medicament care se bucura de o recunoastere internationala inca de acum 60 de ani. Efectul sau se bazeaza pe inhibarea prostaglandinelor, mesagere ale durerii si pe scaderea pragului sensibilitatii dureroase a receptorilor nervosi. Comprimatele efervescente Alka-Seltzer se dizolva in apa inainte de administrare. Astfel se formeaza o solutie carbogazoasa care se absoarbe rapid, scade aciditatea si amelioreaza durerile; solutia este bine tolerata de stomac.

Indicatii: Cefalee insotita de hiperaciditate gastrica, indispozitii gastrice, cefalee. A nu se administra Alka-Seltzer timp indelungat sau in doze ridicate fara avizul medicului.

Contraindicatii: Se interzice administrarea medicamentului Alka-Seltzer cand exista un risc crescut de hemoragii. Alka-Seltzer se administreaza numai la recomandarea medicului in cazul terapiei simultane cu medicamente anticoagulante (de exemplu derivati ai cumarinei, heparina), in insuficienta glucozo-6-fosfat-dehidrogenazei, in astm sau alergie la salicilati, alte medicamente antiinflamatoare respectiv antireumatice si alte substante alergene, la pacienti cu tulburari gastro-duodenale cronice, ulcere gastro-duodenale, insuficienta renala, in timpul sarcinii, in special in ultimele trei luni.

Precautii: Pacientii care sufera de astm, alergie la polen, vegetatii adenoidiene sau infectii cronice ale aparatului respirator insotite de tulburari asemanatoare cu alergia la polen, cat si pacientii hipersensibili la analgezice si antireumatice risca la administrarea produsului Alka-Seltzer aparitia unor crize de astm (astm de intoleranta la analgezice). Acesti bolnavi trebuie sa consulte medicul inainte de administrarea medicamentului. Acelasi lucru este valabil si pentru bolnavii hipersensibili fata de alte substante ce le provoaca reactii alergice, cum ar fi eruptiile cutanate, pruritul sau urticaria febrila. Daca in timpul sarcinii este necesar un tratament indelungat cu Alka-Seltzer trebuie consultat medicul. La administrarea regulata in timpul alaptarii trebuie luata in consideratie intreruperea alaptarii. La copii si tineri cu boli febrile, Alka-Seltzer se administreaza numai la sfatul medicului si numai atunci cand alte metode nu au avut efectul scontat. Daca aceste imbolnaviri sunt insotite de vome prelungite, acestea pot fi simptome ale sindromului Reye, un sindrom extrem de rar, dar care ameninta adeseori viata, necesitand de urgenta o ingrijire medicala.

Reactii adverse: Rar: reactii alergice diverse (bronhospasm, eruptii cutanate); foarte rar: tulburari gastrice, hemoragii gastro-intestinale, scaderea trombocitelor (trombocitopenie). Atentie Ca urmare a supradozarii la copii si varstnici pot aparea ameteli si tinitus. In aceste cazuri se va solicita consult medical.
Interactiuni cu alte medicamente: Creste efectul medicamentelor anticoagulante (de exemplu derivati ai cumarinei, heparina), creste riscul hemoragiilor gastro-intestinale la administrarea simultana a cortizonului, cresc actiunea si efectele adverse ale tuturor medicamentelor antireumatice nesteroidiene, potenteaza efectul medicamentelor hipoglicemiante (sulfonilureice) si al metotrexatului. Scade efectul spironolactonei, al furosemidului, medicamente care favorizeaza eliminarea acidului uric in cazul gutei. Nu se recomanda asocierea medicamentului Alka-Seltzer cu medicamentele de mai sus fara sfatului medicului.

Mod de administrare: Daca nu exista alte indicatii medicale, se administreaza la adulti 1-2 comprimate efervescente. Intr-un interval de 24 ore nu se administreaza mai mult de 8 comprimate efervescente. Doze la copii: de la 3 ani in sus 1/2-1 1/2 comprimate efervescente. Intr-un interval de 24 ore nu se administreaza mai mult de 1-4 comprimate efervescente. Comprimatele efervescente se dizolva complet in apa care se bea.

Conditii de pastrare: A nu se depozita la temperaturi mai mari de 25 grade Celsius.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE