background img

Articole noi

Pielonefrita, insuficienta


Tratament
Dietă:
3 zile cura de sucuri de fructe şi zarzavaturi. Se va consuma câte 250 ml de suc la două ore şi jumătate. Într-o zi se va însuma 1,5 – 2 litri de sucuri.
Ce reprezintă o cură de sucuri?
Vom numi cură de sucuri perioada în care alimentaţia va consta în exclusivitate din sucuri obţinute prin centrifugarea fructelor, zarzavaturilor sau chiar a anumitor plante medicinale, recomandate în funcţie de specificul bolii şi a rezultatelor ce dorim să le obţinem.
Pentru obţinerea sucurilor se poate folosi un storcător electric, special pentru cele cu pulpă (morcov, cartof, ţelină – rădăcină, sfeclă roşie, mere etc) iar pentru frunzoase (urzică, pătrunjel – frunze, orz verde etc), se va folosi un blender (aparat electric care mixează ingredientele în amestec cu apă) sau maşina de tocat carne. Pe cît posibil, sucurile vor fi obţinute din vegetale de calitate, proaspete şi cât mai biologic cultivate (bineînţeles, biologic în condiţiile timpului actual).
Sucurile se prepară zilnic, trebuind să fie proaspete, condiţie esenţială pentru a fi eficiente. Se poate prepara într-o singură repriză toată cantitatea necesară pentru o zi (excepţie face cartoful care se consumă imediat după preparare!) şi se păstrează la rece, în frigider, în sticle bine închise, de unde se scoate în porţii, câte o cană (250 ml), cu 30 minute înainte de a fi consumat, pentru a se încălzi la temperatura camerei.
Nu se păstrează de la o zi la alta.
Sucurile se beau cu înghiţituri rare, bine amestecate cu salivă.
Se recomandă următoarele sucuri:
Orz verde - 3 x 50 ml /zi
Ovăz verde - 2 x 50 ml /zi
Morcov - 250 – 500 ml /zi
Varză – 250 ml /zi
Cartof – 150 ml /zi.
Ţelină + păstârnac – 150 – 200 ml /zi
Pătrunjel - 100 ml /zi
Păpădie – 50 ml /zi
Cătină – 50 ml /zi
Mere - 200 ml /zi
Grape-fruit, struguri, pere etc.
Obs: Se vor folosi articolele de care dispuneţi. Nu este obligatoriu să le folosiţi pe toate.

În fiecare dimineaţă, timp de 3 zile se va face o clismă cu 1,5-2 litri infuzie călduţă de muşeţel.
Cărbune vegetal (o lingură rasă de cărbune la un pahar cu apă). Se va bea dimineaţa, după clismă. Se repetă după amiaza. Cura durează 30 de zile.
În continuare cura de sucuri şi crudităţi, timp de 60 de zile. Se introduc treptat în alimentaţie salatele de crudităţi (de fructe şi zarzavaturi), instituindu-se un program de 3 mese pe zi, regulate, fără să se mănânce nimic între mese. Se va consuma câte un pahar de suc înainte de fiecare masă, cu 30 de minute. Se recomandă suc de urzică, orz verde, pătrunjel, păstârnac, , lucernă, mărar, ovăz verde, varză, mere, pere. În această perioadă se pot consuma fulgi de cereale, grâu încolţit, polen (2x2 linguriţe /zi, cură de 30 de zile), seminţe de dovleac, floarea soarelui, susan, migdale etc. Totul se va consuma crud! Fructele nu se amestecă cu zarzavaturile la aceeaşi masă.
Recomandări dietetice speciale: : anason, chimen, cimbru, cicoare, cireşe, coacăze, grâu încolţit, hrean, napi, năut, pepene, pere, ridiche neagră, trifoi, usturoi, varză, .afine, castravete, ceapă, fasole verde, grape-fruit, iarbă-grasă, in (seminţe), lămâie, leuştean, lobodă, lucernă de cultură, mei, măceşe, migdale, mărar, morcov, orz verde, ovăz verde, păpădie, pătrunjel (inclusiv seminţele), piersică, praz, salată verde, sfecla roşie, smochine, strugure, ţelină, urzică.

Rp. 1: Troscot 20 g, mătase de porumb 20 g, cozi de cireşe 30 g, traista ciobanului 15 g, măceşe 15 g - Infuzie din 1 linguriţă la o cană. Se beau 2 căni pe zi.

Rp. 2: Merişor (frunze) 20 g, mesteacăn (frunze) 20 g, pătrunjel (seminţe) 20 g coada calului 20 g - Decoct din 4 linguriţe de amestec la 500 ml de apă (2 căni). Se beau 2 căni pe zi.

Rp. 3: Drăgaică (sânziene) 40 g
Splinuţă 40 g
Urzică moartă 40 g
Tătăneasă (frunze) 40 g
Mesteacăn (frunze) 40 g
Obs: Rp. 3 se va folosi după ce se foloseşte timp de o lună Rp. 2, înlocuindu-l pe acesta din urmă.

Băi cu paie de ovăz – se pune o mână bună de paie tăiate într-o căldare cu apă fiartă, se fierbe 30 de minute şi apoi se toarnă într-o vană de 150-200 ml apă, la temperatura de 36-370. Durata unei băi este de 20-30 de minute, avându-se în vedere ca temperatura să se menţină până la terminarea băii. Se 21 de băi într-o cură.
Băi calde de şezut cu temperatura progresiv crescută, cu coada calului, consumându-se şi o infuzie de pătrunjel şi muşeţel; 2-3 băi pe săptămână.
Împachetări cu frunze de varză, a zonei lombo-fesiere şi a zonei abdominale şi pelviene. Se zdrobesc bine frunzele de varză, apoi se aplică în 2 straturi. Peste ele se pune un material de monton sau un alt material călduros. Se păstrează toată noaptea.
Împachetări cu frunze de varză ale capului.
Apă de grâu – în caz de retenţie de urină. 250 g grâu se fierb 20 de minute într-un litru de apă, la foc mic, apoi se macerează 10 ore după care se strecoară. Se face o cură de 3 săptămâni de 2 ori pe an, administrându-se 100 ml apă de grâu, înainte de masă. În criză se administrează 150 ml pe zi înainte de masă. Se face şi o baie caldă de şezut şi se bea un ceai diuretic.

Observaţii:
Evitaţi o dietă hiperproteică. Se va elimina sarea din alimentaţie, cel puţin o perioadă de timp.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE