background img

Articole noi

PERIARTRITA SCAPULO-HUMERALĂ




Este un sindrom clinic caracterizat prin dureri ale umărului, determinate de leziuni degenerative şi inflamatoare ale tendoanelor şi burselor celei de-a doua articulaţie a umărului. Cauzele sunt: traumatismele, expunerea la frig, anumiţi factori nervoşi. Se deosebesc 4 forme clinice: umăr dureros simplu, umăr dureros acut, umărul blocat şi umărul pseudo-paralitic. Se caracterizează prin dureri de diferite intensităţi cu iradieri către ceafă şi de-a lungul membrului superior. Mişcările sunt blocate, datorită dureri şi contracturii musculare.

Dietă: - 5 de zile cura de sucuri de fructe şi zarzavaturi.
1 clismă dimineaţa cu 1,5-2 litri infuzie călduţă de muşeţel timp de 5 zile.
În continuare cura de sucuri şi crudităţi timp de 1-2 luni, cu 1-2 zile pe săptămână cura de fructe. Se recomandă să se consume: orz verde, ţelină, morcov, pătrunjel, păstârnac, varză, praz, ridiche neagră ţi roşie, conopidă, mărar, ceapă, spanac, urzică, măsline (ulei), usturoi, afine, prună, căpşuni, coacăze negre, mere, pere, piersici, struguri, vişine, zmeură, pepene galben.
Cura cu polen – se ia 20 g zilnic şi se bea cu apă îndulcită cu miere. O cură durează o lună de zile.
Cura cu boabe de ienupăr. Cura durează 23 de zile şi se face astfel: boabele zdrobite se mestecă şi se înghit. În prima zi se iau 4 boabe, a doua zi 5, iar apoi zilnic se creşte doza cu câte o boabă, până în a 12-a zi, când se iau 15 boabe, iar în a 13-a zi se scade cu câte o boabă zilnic, până se ajunge la 4 boabe în a 23-a zi.
Cura cu suc de lămâie Se consumă în prima zi sucul de la o lămâie. Se creşte doza zilnic cu câte o lămâie până se ajunge la şapte lămâi pe zi. Din ziua a opta se scade doza cu câte 1 lămâie pe zi, până se ajunge la 1 lămâie pe zi. Se practică deci, 14 zile, iar după o pauză de două săptămâni se poate relua.

Ceaiuri: Rp. 1: Trifoi roşu 20 g
Coada calului 30 g Infuzie dintr-o linguriţă cu vârf la 250 ml apă clocotită.
Salvie 20 g Se beau 2-3 căni pe zi.
Ienupăr 10 g
Urzică 20 g


Rp. 4: Nuc – infuzie din 1 linguriţă de frunze la 200 ml apă clocotită. Se beau 2 căni pe zi.

Exerciţiul fizic şi gimnastică recuperatorie.
Băi generale cu făină neagră de muştar. Se pune într-un săculeţ 250 g de făină. Se agită în apa de baie, cu temperatura de 36-380; timp de 20 de minute. Se pot face şi cataplasme care se aplică pe zonele dureroase.
Băi cu coada calului.
Cataplasme cu hrean – se rade un pumn de hrean se amestecă cu apă şi aceeaşi cantitate de făină integrală, făcându-se o pastă. Se introduce într-un săculeţ de pânză şi se aplică pe zonele dureroase. Se poate face şi o tinctură din hrean macerat în alcool de 700 pentru fricţii.
Cataplasme cu frunze de varză.
Cataplasme din cartofi şi ceapă şi seminţe de in. Cartofi se vor rade, ceapa va fi tăiată şi mărunţită şi se vor amesteca cu seminţe de in fierte. Se vor aplica pe articulaţiile bolnave, în general seara şi se vor păstra câteva ore.
Perna cu pedicuţă aplicată pe zonele dureroase.
Fricţii cu tinctură de: cimbru, arnică, cimbrişor, rozmarin, maghiran, urzică, tătăneasă, ţelină; alifie de tătăneasă, de mentă, gălbenele, untul pământului, dafin (obţinută din frunze sau fructe).
Aplicaţii cu argilă - cataplasme.


0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE