Infectiile urinare sunt cele mai raspunadite boli la femei, produse de diferite microorganisme care ajung la nivelul aparatului urinar, unde se multiplica si determina modificari in functionarea normala a rinichilor precum si a cailor urinare. Desi pare un lucru minor vindecarea se obtine destul de greu iar daca nu este tratata din timp infectia se cronicizeaza si se poate transforma in insuficienta renala.
- Simptomele infectiei urinare:
- usturimi la urinat
- dureri localizate in bazin
- urinari frecvente
- se poate ajunge si la febra ridicata, greata, varsaturi , paloare, dureri de cap, astenie, hipertensiune arteriala.
- Tratament :
Majoritatea infectiilor de tract urinar sunt tratate cu succes cu antibiotice. Scopurile terapiei antibiotice ale infectiilor de tract urinar inferior sunt atat ameliorarea simptomelor, eliminarea infectiei si prevenirea recurentelor, precum si prevenirea aparitiei complicatiilor severe, cum ar fi afectarea renala si septicemia (stare infectioasa generalizata cauzata de diseminarea unui germene patogen).
- Tratamentul recomandat la domiciliu include urmatoarele masuri:
consumul unei cantitati crescute de lichide, in special in primele 24 de ore de la aparitia simptomelor; aceasta va determina formarea unei urini mai putin concentrate si spalarea tractului de bacteriile ce pot cauza infectie (desi, in acest mod se modifica unul din mecanismele de aparare al organismului, cei mai multi medici recomanda consumul ridicat de lichide la o persoana cu infectie de tract urinar);
urinarea frecventa si golirea completa a vezicii urinare de fiecare data;
administrarea pe langa antibiotice si a antiinflamatoarelor si antispasticelor;
bai calde de sezut.
- Tratament naturist:
Se vor bea urmatoarele sucuri de legume:
- morcov + sfecla + spanac;
- morcov + sfecla + castraveti;
- morcov + telina + patrunjel;
- morcov + sfecla + cartof.
- bai de sezut in fiecare zi seara, timp de o saptamana sau doua, pana dispar durerile si senzatia de urinare continua.
Ceai de: cozi de cires, visin (sau coaja de pe crengute, 1 cana/zi), merisor (anti-inflamator – macerat cu 2 lingurite frunze la 100 ml apa rece
- alte plante eficiente sunt: muguri de pin, plop, coada-soricelului, dud, seminte in, rizomi de pir (antimicrobian), matase de porumb, musetel, soc, radacini de osul-iepurelui, teci de fasole, urzica-moarta.
- sa se consume iaurt cu bacterii benefice (probiotice, ex. Lactobacillus bifidus) care modifica flora intestinala, impiedicand astfel colonizarea cu bacterii patogene a tractului urinar.
- se vor bea sucuri naturale de fructe si sa se ia zilnic 2-3 lingurite sirop de pin.
- contra cistitei si a infectiilor renale sa se faca bai calde (38-39 °C) cu apa sarata (4-3 linguri sare de salina sau marina/l 1 apa), in fiecare seara timp de 15 min., pana la vindecare
- Ceai de napraznic. Se beau 1,2-2 l/zi ceaiuri de plante timp de 20 de zile, cate 3-4 cani pe zi. Se pot folosi (ca atare sau combinate intre ele): iarba neagra, busuioc, rozmarin, salvie, afin, merisoare, coada calului, coada soricelului, sanziene, urzica, napraznic sau branca ursului.
- tinctura de propolis, 30 de picaturi timp de 20 de zile, sau tinctura de echinaceea, 10 picaturi pe zi, 20 de zile
- suc de orz verde, 50 ml de 3 ori pe zi, timp de 20 de zile
- sauna umeda, 1 ora de doua ori pe saptamîna, timp de trei saptamîni.
Usturoiul si ceapa sunt printre cele mai puternice antibiotice naturale si mai ales stimulente ale activitatii rinichilor. Strugurii, de asemenea, prin cantitatea mare de apa pe care o contin, au un puternic efect diuretic. Se fac cure de doua saptamani, perioada în care se consuma zilnic un kilogram de struguri. Consumate ca atare, dar mai ales sub forma de suc, merele, perele si gutuile reprezinta un tratament excelent împotriva cistitelor si nefritelor.
- Cum poate fi prevenita:
- asigurarea igienei personale, inclusiv a regiunii perineale
- tratamentul bolilor intestinale, evitarea constipatiei si deci combaterea coprostazei;
- sistarea contraceptivelor in infectiile tractului urinar recidivante;
- consumul crescut de lichide in fiecare zi: acesta determina urinare frecventa, in acest fel curatand tractul urinar de bacterii;
- evitarea abtinerii de a urina
0 comments :
Trimiteți un comentariu