background img

Articole noi

Revenirea dintr-un soc emotional sau trauma

Revenirea dintr-un soc emotional sau trauma

 Viata e plina de surprize, unele dintre ele nu foarte placute. In cele ce urmeaza va propunem citeva uleiuri aromatice cu efect terapeutic in cazul celor ce au nevoie de consolare, de alinare a suferintelor.

Modul de preparare pentru toate retetele de mai jos consta in combinarea picaturilor de esente indicate cu putin ulei vegetal pina se va obtine o cantitate de 10 ml, ce urmeaza a fi folosit in scop terapeutic.

Frica puternica

Pentru starile de panica, de frica accentuata cele mai recomandate esente sint de muscata (4 picaturi), de trandafir (3 picaturi) si de margareta (10 picaturi). Inhalati direct din sticluta aroma uleiului obtinut in fiecare seara inainte de culcare. Masati-va gitul, pieptul si plexul solar cu acest amestec, la inceput in fiecare zi, apoi din ce in ce mai rar.

Pierderea cuiva drag

2 picaturi de esenta de trandafir, 7 de santal si 2 de melisa ne ajuta sa ne alinam pierderea suferita. E bine sa va masati cu uleiul obtinut zona inimii si a plexului solar si sa inhalati din cind in cind aroma cu efect calmant. Puteti lasa sa se dizolve timp de minimum 15 minute citeva picaturi in apa fierbinte inainte de a face baie.

Calmarea iesirilor nervoase necontrolate

Daca atunci cind sinteti extrem de suparati va manifestati prin iesiri necontrolate, prin furie impotriva celor din jurul dumneavoastra, mai bine faceti efortul de a va linisti cu ajutorul aromoterapiei. Pentru aceasta sint necesare 10 picaturi de esenta de lavanda, 10 de margareta si 2 de trandafir. Masati-va cu amestecul obtinut inima, plexul solar si abdomenul. Inhalati din cind in cind si lasati sa se dizolve timp de minim 15 minute citeva picaturi in apa fierbinte inainte de a face baie.

Exteriorizarea emotiilor

Decit sa ne consumam interior, mai bine sa ne eliberam de emotii si de stres cu ajutorul a 5 picaturi de esenta de pepene galben. Puneti in palma citeva picaturi si inhalati aroma uleiului cu efect terapeutic. Masati-va plexul solar, abdomenul si zona inimii. Lasati sa se dizolve timp de cel putin 15 minute citeva picaturi in apa fierbinte inainte de a face baie.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE