background img

Articole noi

Particularitati de tratament astm


Particularitati de tratament astm
Crizele de astm bronsic nu pot fi tratate (rapid, energic) cu procedee naturiste; este absolut obligatoriu sa se intervina cu medicamente clasice, alopate (miofilin, hemisuccinat de hidrocortizon, adrenalina), pentru a nu se ajunge in dificila situatie de stare de rau astmic.
Prevenirea unor noi crize (deci lupta pentru vindecarea de fond a bolii) trebuie sa inceapa curemedii naturale (homeopatie, balneofizioclimatologie, fitoterapie) si cu intarirea capacitatii imunologice de aparare prin hiposensibilizare specifica (intr-un serviciu de alergologie). In felul acesta, oferim unui numar mare de bolnavi sansa de a scapa de efectele nocive ale preparatelor cortozonice, spray-urilor, simpatomi-meticelor, abuzului de antibiotice etc.
O remarca speciala: astmaticii sunt bolnavi alergici, deci plantele medicinale trebuie administrate cu mult discernamant, in numar cat mai redus, neasociate, pentru a tatona toleranta particulara; mierea, prin polenurile ce le contine, poate face rau; teiul si socul sunt deseori alergizante la acesti bolnavi; aceeasi prudenta se impune si medicamentelor: sunt contraindicate produsele farmaceutice de sinteza cu rol tonic (vitamine) amelioratoare ale starii generale (anabolizante), antibiotice, prevenitoare ale infectiei, antiinflamatorii (de tipul fenilbutazonei), antipiretice (de tipul piramidonului), deoarece pot agrava reactiile alergice; sa nu uitam ca la astmatici reactiile alergice se manifesta sub forma de noi crize de sufocare.
Nu se vor administra in acelasi timp remedii homeopate si fitoterapice si nici remediile homeopate (in special cele minerale) in timpul curelor balneare.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE