background img

Articole noi

PSORIAZISUL


PSORIAZISUL
Este o dermatoza plurifactoriala, inflamatorie, proliferativa, caracterizata printr-o etiopatogenie extrem de complexa. Boala ia nastere din cauza unei dereglari a functionarii ficatului. La tratament se va tine cont de alimentatie, din care se scot mezelurile, afumaturile, carnea de porc, acriturile, otetul, vinul, lamaia, portocalele, fructele citrice si de padure, precum si sucurile lor, merele, cafeaua, ciocolata, cacao, mierea, pestele, conservele, mazarea, fasolea, lintea etc., deoarece acestea formeaza acizi pe care ficatul bolnav nu-l suporta.
Sunt permise laptele si produsele lactate, salatele acrite cu iaurt, carnea fiarta de vitel, pasare, vaca, pestele proaspat, legumele usoare fierte, compoturile. Pielea cu cruste uscate se unge cu alifie de rostopasca, suc de nalba.
Se fac bai cu infuzie de ciubotica cucului, nalba, coada calului.
Se tine o dieta cu sucuri de fructe si zarzavaturi timp de 1 an, regim crudivor depurativ timp de 5-7 zile pe luna, cura cu suc de orz verde 3x50 ml pe zi, cu boabe de ienupar, cu tije de papadie, timp de 5-7 zile.
Se aplica comprese locale cu infuzie de cimbrisor si badijonare cu suc de galbenele. Se fac bai de trunchi, vitala, infasurare scurta, dus scotian alternant de 2-3 ori pe saptamana.
Se prepara urmatoarele retete:
Reteta 1 - 40 gr coada calului, 30 gr coaja de salcie alba, 50 gr urzica, 10 gr ventrilica, 20 gr fumarita, 30 gr galbenele, 20 gr coada soricelului, 10 gr coaja de stejar, 30 gr tataneasa, 40 gr trifoi rosu.
Reteta 2 - 20 gr brusture, 20 gr mesteacan alb, 20 gr salcie alba, 20 gr trei frati patati.
Se face infuzie din 1 lingurita amestec in 250 ml de apa, se beau 3-4 cesti pe zi, alternand retetele.
Pentru uz extern se prepara urmatoarea reteta: naprasnic, coada calului, coada soricelului, galbenele, nalba, rostopasca, se amesteca in parti egale, se pun 200 gr din amestec in 5 l apa rece, se macereaza 12 ore, se incalzeste putin, se strecoara si se toarna in apa de baie. Baia dureaza 20 minute, dupa care se aplica alifia de galbenele, tataneasa sau tinctura de frunze de limba cainelui.
Reflexoterapia se aplica prin masarea zonelor reflexe corespunzatoare glandelor suprarenale si paratiroide, pentru combaterea starilor inflamatorii. Zonele limfatice se vor masa pentru cresterea puterii de aparare a organismului la infectii, prin producerea de anticorpi. Zonele ficatului, colecistului, stomacului, intestinelor, se vor masa pentru reglarea functiilor metabolice. Se vor masa punctele: 24, 25, 26 timp de 5-7 minute fiecare; 13, 23 timp de 3 minute; 15, 17, 28-33 timp de 5 minute. Masajul se va face zilnic timp de 12-14 zile, apoi se continua cu 3 sedinte pe saptamana inca 5-6 saptamani, mentinand o igiena riguroasa a tegumentelor.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE