background img

Articole noi

tratare naturista astm bronsic


Definitie astm bronsic
Astmul bronsic este o boala manifestata prin crize reversibile de dispnee paroxistica (sufocare), cu respiratie suieratoare si tuse, datorita unei obstructii generalizate a cailor respiratorii produsa de factori multipli si variati: crizele trec spontan sau prin tratament, dar reapar la intervale nedeterminate, sub influenta unor factori mai mult sau mai putin cunoscuti.
Fitoterapie - tratare naturista astm bronsic
  • O serie de plante cu actiune antispastica sunt indicate ca tratament adjuvant.
  • Isopul se administreaza ca infuzie, din 20 grame frunze si inflorescente la un litru de apa; se beau 2-3 cani pe zi.
  • Trei frati patati se indica pentru actiunea sa antialergica si depurativa; se foloseste sub forma de infuzie preparata din 30 grame planta la un litru de apa. Se beau 3-4 cani pe zi.
  • Cimbrisorul de camp are actiune antispastica si antiseptica la nivelul cailor respiratorii; se utilizeaza o infuzie din 10-20 grame la un litru de apa; se consuma 3 cani pe zi.
  • Levantica se indica in tusea chintoasa, spasmodica, care determina si crize de sufocare; se prepara o infuzie din 10-15 grame flori la un litru de apa, din care se beau doua cani pe zi.
  • Ventrilica calmeaza crizele de tuse uscata care apar la un astmatic; se administreaza infuzii din 30 grame planta la un litru de apa; se consuma 3 cani pe zi dupa fiecare masa.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE