background img

Articole noi

Raceala mainilor si a picioarelor


Raceala mainilor si a picioarelor Fierbinteala capului
Sa trecem acum la raceala mainilor si a picioarelor si la fierbinteala capului. Stim ca tocmai capul ar trebui sa fie rece, iar mainile si picioarele calde, totusi adeseori vedem contrariul. Sa cercetam cum s- au produs aceste fenomene de boala. Am spus intruna din precedentele mele conferinte, ca nu e boala fara friguri si nu sunt friguri fara boala. Trebuie deci, ca si starea asta sa fie o stare de friguri. Nu ne indoim de lucrul acesta, intrucat e vorba de calduri la cap. Dar, de obicei, nu putem pricepe cum mainile si picioarele reci pot fi o stare febrila. Eu sustin, ca amandoua aceste stari: calduri la cap si raceala mainilor si a picioarelor provin dintr-una si aceeasi cauza. Ce se intampla? Orice boala are ca conditie neaparata aflarea materiilor straine in corp. Prin friguri si prin fermentatie aceste materii sunt raspandite in partile cele mai departate ale corpului, din pantece, punctul lor de plecare. Se formeaza depozite in locurile cele mai departate, adica in maini, in picioare si in cap. Materiile in fermentatie patrunzand in maini si in picioare nu intalnesc decat o foarte mica impotrivire. Materiile straine se depun la inceput in degetele picioarelor, apoi in picioare si se ridica putin cate putin in sus, impiedicand circulatia sangelui si incalzirea picioarelor. Tot asa e si cu raceala mainilor. Multi nu simt la inceput frig decat in varful degetelor, altii nu simt frig decat la un singur picior, mai tarziu, dupa cativa ani, se plang si de picioare, care sunt reci pana la genunchi. Unii incalta atunci ciorapi grosi, dar asta nu le ajuta la nimic, altii incalta pantofi de pasla, dar acestia nu fac bine decat pentru scurta vreme si iarasi nu mai sunt de folos. Atunci picioarele nu se mai pot incalzi. De  aci  urmeaza in chip vadit, si dumneavoastra stiti bine, ca nu vesmintele incalzesc corpul, ci corpul incalzeste  vesmintele. Si daca vesmintele mai groase pazesc corpul la inceput de frig, e numai din cauza ca corpul are intotdeauna o anumita caldura in membrele lui si ca ramasita aceasta de caldura se comunica vesmintelor, care n-o lasa sa iese afara. Dar aceasta aparare a vesmintelor groase nu tine mult. Indata ce pielea nu mai functioneaza regulat si circulatia normala a sangelui inceteaza din ce in ce mai mult, cele mai groase vesminte nu mai slujesc la nimic.
Dar cu totul altfel e la cap. Creierul bogat in sange e mai in stare chiar, decat mainile si picioarele, de a se impotrivi materiilor straine, care urca spre cap. Aceasta impotrivire produce frecare si caldura. Avem  deci,  dezlegarea  enigmei:  sunt  cu  desavarsire  aceleasi  substante,  care  racesc  mainile  si picioarele si care incalzesc mai intai capul. Dar  caldurile capului au si ele un sfarsit. Am intalnit in practica mea destui bolnavi, la care capul era deja cu desavarsire rece. Prin urmare si aci e un anume hotar. Daca materiile straine patrund in prea mare cantitate in cap, impotrivirea sfarseste si ea prin a cadea si capul se raceste si el. Dovada de cele ce spun, nu se poate avea decat prin vindecarea, care reiese dintr-un tratament potrivit cu acest mod de a vedea lucrurile. Pentru a inlatura raceala mainilor si a  picioarelor  si  fierbinteala  capului,  trebuie  sa  incepem  tratamentul  de  la  punctul  de  plecare  al fermentatiei, adica de la pantece. Trebuie sa regulam mistuirea si atunci neaparat mainile si picioarele se vor incalzi si capul se va racori. Capul rece se va face mai intai cald si apoi racorit ca de obicei.

Toate aceste simptome au fost observate in mii de cazuri si le observ zilnic in cazurile noi din practica mea.  Trebuie sa mai adaug, ca acei care au mainile si picioarele reci sunt totdeauna in primejdie de a capata reumatism.
spacing � p ' x � Pͪ autatit. De la 23 ianuarie 1889 pana la 13 februarie 1889, prin noua dumneavoastra metoda, mi-ati redat sanatatea si puterea de a munci.”
Lipsca, 16 Iunie 1890.                                       Heinrich K.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE