background img

Articole noi

Tratament hemoroizi


Tratament hemoroizi

Tratamentul medical pentru hemoroizi este destinat initial pentru ameliorarea simptomelor. Masurile pentru reducerea simptomelor includ - Bai calde de cateva ori pe zi, apa calda din plin pentru aproape 10 minute. Aplicarea unei creme hemoroidale sau a unui supozitor pentru zona afectata pentru un timp limitat. Prevenirea reaparitiei hemoroizilor va cere indepartarea presiunii si a incordarii datorate constipatiei. Medicii vor recomanda cel mai adesea cresterea comsumului de fibre si lichide in dieta zilnica. Consumul cantitatii necesare de fibre si a 6-8 pahare de lichide (fara alcool) duce la scaune moi, ingrosate. Un scaun moale duce la golirea mai usoara a intestinelor si micsoreaza presiunea din hemoroizi cauzata de incordare. Indepartarea incordarii ajuta la prevenirea hemoroizilor umflati. Surse bune de fibre sunt fructele, legumele si cerealele integrale. Ca urmare, medicii pot sugera un scaun gros moale sau un supliment de fibre. In unele cazuri, hemoroizii trebuie tratati prin e ndoscopie sau prin operatie. Aceste metode sunt folosite pentru a taia si a distruge tesuturilor hemoroidale.
Prima metoda de tratare a hemoroizilor este cea cmedicamente naturiste iar unele din cele mai folosite medicamente in tratarea hemoroizilor pe cale naturista sunt: varixinal gel si unguent cu castane

Fitoterapie

Tratamentul se refera la aplicatii externe si la administrarea interna a preparatelor din plante. Aplicatiile externe au o actiune antiseptica, calmanta, hemostatica si cicatrizanta.
 • Scoarta de stejar - 100 g scoarta se fierbe intr-un litru apa, apoi se filtreaza. Se aplica in comprese repetate.
 • Lumanarica - se foloseste pentru bai de sezut; se prepara din 30-60 g frunze la un litru apa; se fac doua bai zilnic.
 • Iarba de tranji - a carei denumire populara este sugestiva, s-a utilizat inca din secolul al XVI-lea in tratamentul hemoroizilor. Micile sale radacini in forma de tuberculi au asemanare frapanta cu hemoroizii, ceea ce a sugerat autorilor teoriei signaturii (asemanarii) utilizarea sa, verificata de-a lungul secolelor, ca remediu specific hemoroizilor. Extern se foloseste sub forma de cataplasma, din frunze fierte; aplicatii cu decoct concentrat din frunze sau radacini (se fierb 60 g intr-un litru apa pana se scade la 1/4 din cantitatea initiala) care se amesteca cu faina de in.
 • Sucul de planta - preparata se poate folosi pentru badijonarea hemoroizilor.
 • Coada soricelului - prin proprietatile sale hemostatice si cicatrizante, actioneaza favorabil in aplicatii externe: bai de sezut, comprese cu decoct preparat din 60 g inflorescente la un litru apa. Ultilizarea plantei a fost recomandata chiar de Hipocrate, in cazul hemoroizilor sangeranzi.
 • Coada calului - are rol hemostatic. Se utilizeaza extern sub forma de comprese cu un decoct concentrat si prelungit, preparat din 100 g planta la un litru apa.
 • Frunzele de soc - sunt renumite ca topice externe. Se aplica comprese cu infuzie concentrata din 100 g frunze la un litru apa.
 • Frunzele de vita de vie - datorita proprietatilor astringente, se pot utiliza extern in cataplasme.
 • Afinele se folosesc ca decoct, obtinut dintr-un pumn de afine, care se fierb intr-un litru de apa, pana cand aceasta cantitate se reduce la jumatate. Se aplica extern sub forma de spalaturi si comprese. Pentru igiena zilnica se fac alternativ baile de sezut cu infuzie de musetele si de galbenele.
Tratament homeopatic hemoroizi
 • Aesculus hippocastanum: hemoroizi cu senzatia de arsura, prurit, apasare; sunt foarte durerosi si sangereaza numai rareori; durerile iradiaza in regiunea sacro-lombara.
 • Aloe: senzatia de greutate in regiunea anorectala agravata de pozitia stand in picioare; nevoia de a avea scaun declansata de diferiti stimuli (in timp ce bolnavul se spala, dupa ingestia de alimente, in timp ce urineaza, o data cu emisia de gaze, la schimbarea pozitiei).
 • Capsicum: hemoroizi cu senzatia de arsura si prurit, sangeranzi; tenesme si sete dupa emisia spontana a scaunului.
 • Collinsonia: hemoroizi cu senzatia ca rectul este plin de ace; acest remediu se indica in special la bolnavele la care hemoroizii apar in timpul sarcinii si dau prurit intens; simptomatologia se agraveaza in decubit (culcat).
 • Graphites: hemoroizi cu senzatia de intepatura, sangeranzi; durerile anorectale sunt agravate dupa scaun si in pozitia sezand; pruritul anal este mai intens noaptea.
 • Hamamelis: hemoroizi insotit de senzatia de pulsatie si arsura; sangerarea hemoroizilor este urmata de astenie, de o stare de prostratie chiar daca pierderea de sange este redusa.
 • Lachesis: hemoroizi cu dureri constrictive; durerile se prelungesc mult dupa emisia scaunului.
 • Muriatic acid: diarei frecvente cu materii fecale de culoare inchisa sau cu sange; bolnavul are frecvent senzatia de scaun; agravarea simptomelor la caldura.
 • Nucs vomica: remediu ce se indica mai mult la hemoroizii asociati cu constipatia; bonavul are mereu senzatia ca nu si-a golit complet intestinul dupa emisia scaunului; hemoroizii sunt interni, foarte durerosi, pruriginosi; simptomenele sunt agravate de mers; bolnavii pot prezenta pierderi de sange abundente, la nivelul hemoroizilor in timpul scaunului; ameliorarea la aplicatii locale cu apa rece.
In crizele hemoroidale se iau prize repetate (3-4 pe zi) in dilutii joase, care apoi se raresc in functie de intensitatea durerilor.

Regim igieno-dietetic

Regimul alimentar constituie o masura terapeutica curativa si profilactica, de mare importanta, in tratamentul acestei maladii. Pe primul plan sta lupta impotriva constipatiei, actiuni prin care pe langa regimul adecvat se indica folosirea unor substante fitofarmaceutice mucilaginoase, cum este produsul Galgorin (fiind un laxativ bland si un pansament al mucoasei intestinale) mersul pe jos si gimnastica abdominala zilnica.
Regimul alimentar prevede, ca si in cazul afectiunilor hepatobiliare si al constipatiei, consumul abundent al cruditatilor (legume verzi si fructe), restrictia dulciurilor, grasimilor, bauturilor fermentate, si evitarea condimentelor din alimentatie.

Tratament balnear hemoroizi

Se indica statiunile in care se poate corecta constipatia cronica: Slanic - Moldova, Sangeorz, Baltatesti.

Particularitati de tratament hemoroizi

Se impune o dieta adecvata combaterii constipatiei (care agraveaza totdeauna evolutia si precipita crizele hemoroidale). In ciuda caracterului "local" al bolii, homeopatia da bune rezultate in suprimarea crizelor si prevenirea recidivelor.
Tratamentul local cu bai de plante, cataplasme, comprese este mai indicat la inceputul maladiei; in cazul in care nu cedeaza se recurge la aplicatii locale alopate.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE