10/25/2011

CLASIFICAREA ANGINEI INSTABILE (Braunwald)


CLASIFICAREA ANGINEI INSTABILE  (Braunwald)


            Severitate

Clasa I    Angina “de novo” sau accelerata, aparuta in ultimele 2 luni, severa, cu mai mult de trei accese pe zi, sau angina cu crize mai frecvente care apar la eforturi din ce in ce mai mici, fara crize de repaus in ultimele 2 luni.

Clasa II    Angina de repaus subacuta, aparuta in ultimele 4 saptamani, fara crize in ultimele 48 ore.

Clasa III    Angina de repaus acuta, prezenta in ultimele 48 ore.             Circumstante clinice

Clasa A   Angina instabila secundara unui factor agravant extracoronarian care accentueaza ischemia miocardica ( anemie, HTA, tahiaritmie)

Clasa B    Angina instabila primara

Clasa C    A ngina instabila postinfarct, din primele 2 saptamani de evolutie a unui IM cert.            Intensitatea tratamentului


1. Absenta tratamentului sau un tratament minim.

2. Terapie standard a AP stabile cronice/ doze orale conventionale de betablocante, nitrati si antagonisti ai calciului.

3. Terapie maximala cu NG iv si cu dozele maxime tolerate de betablocante, nitrati si antagonisti ai calciului.

0 comments:

Trimiteţi un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Imparte informatia cu prietenii tai !

Cautari frecvente

sanatate verde plante medicinal terapii naturiste leacuri babesti tratatement pentru dictionar plante medicinale plante medicinale.ro terapii complementare plante medicinale romanesti psoriazis tratament naturist referat plante medicinale tratament naturist plante medicinale poze plante medicinale galbenele remedii pentru hemoroizi tratament pentru matreata alifie pentru hemoroizi remediu pentru cosuri tratament remedii pentru diabet totul despre hemoroizi remedii diabet alifie Avertisment: sanatateverde.blospot.com va ofera informatii despre terapii complementare, naturiste, care vin în ajutorul bolnavului, si care nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale(decat daca este optiunea dvs. strict personala), ci le completeaza. Noi nu suntem responsabili pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita a vreunui tratament. Va multumim tuturor ca folositi sanatateverde.blospot.com !
//SEO SCRIPT POWERED BY www.alltechbuzz.in