background img

Articole noi

CLASIFICAREA ANGINEI INSTABILE (Braunwald)


CLASIFICAREA ANGINEI INSTABILE  (Braunwald)


            Severitate

Clasa I    Angina “de novo” sau accelerata, aparuta in ultimele 2 luni, severa, cu mai mult de trei accese pe zi, sau angina cu crize mai frecvente care apar la eforturi din ce in ce mai mici, fara crize de repaus in ultimele 2 luni.

Clasa II    Angina de repaus subacuta, aparuta in ultimele 4 saptamani, fara crize in ultimele 48 ore.

Clasa III    Angina de repaus acuta, prezenta in ultimele 48 ore.             Circumstante clinice

Clasa A   Angina instabila secundara unui factor agravant extracoronarian care accentueaza ischemia miocardica ( anemie, HTA, tahiaritmie)

Clasa B    Angina instabila primara

Clasa C    A ngina instabila postinfarct, din primele 2 saptamani de evolutie a unui IM cert.            Intensitatea tratamentului


1. Absenta tratamentului sau un tratament minim.

2. Terapie standard a AP stabile cronice/ doze orale conventionale de betablocante, nitrati si antagonisti ai calciului.

3. Terapie maximala cu NG iv si cu dozele maxime tolerate de betablocante, nitrati si antagonisti ai calciului.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE