background img

Articole noi

homeopatic pentru bronsita cronica


Tratament homeopatic pentru bronsita cronica
  • Hepar sulfur: agravarea simptomelor la curentii de aer si in special noaptea; raguseala asociata bronsitei; senzatia de gadilitura in fundul faringelui; expectoratie fetida, uneori cu miros de branza veche.
  • Lycopodium: tuse iritanta (senzatia ca de vapori de fum pe caile respiratorii); agravarea bolii - noaptea; expectoratie de culoare gri si gust sarat; asociere intre simptomele respiratorii si digestive; senzatia de durere arzatoare intre umeri.
  • Natrum sulfuricum: agravarea crizei in timpul umed si la mare; semnele bronsitei se asociaza frecvent si cu sufocari, mai cu seama in a doua jumatate a noptii; expectoratie este galbena, foarte vascoasa, se rupe greu; frecvent bolnavul are si dureri toracice localizate mai des la baza plamanului stang.
  • Phosphor: durere toracica arzatoare; tuse agravata in contact cu aerul rece, mai mult seara; paradoxal, bolnavul are o dorinta vie pentru lichide in cantitate mare si reci; sputele sunt adesea amestecate cu striuri de sange; remediul se preteaza mai bine la oamenii slabi, inalti, blonzi, cu ochii albastrii, astenici, frigurosi.
  • Silicea: expectoratie muco-purulenta, senzatie de slabiciune toracica; tendinta la dilatii bronsice; bolnavul se simte mai rau, dimineata si in timpul iernii; de asemenea femeile au agravari ale bolii in timpul menstruatiei.
  • Sulfur: senzatia de arsura la nivelul bronhiilor; durere resimtita in mijlocul plamanului stang; bronsita este precedata, cel mai adesea, de rinita si uneori de episoade diareice.
    Se folosesc dilutii joase (CH5-CH9) in sezonul rece, la primele semne de boala; la interval de 2-3 zile, cate o priza.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE