background img

Articole noi

Candidiasis


Candidiasis
Ce este ?
Candidiasis este cauzata de o mica ciuperca parazita. Femeile sanatoase au, in mod obisnuit, un numar mic de astfel de ciuperci in vagin. Uneori numarul acestora creste si provoaca diverse probleme cum ar fi mancarime, arsuri, scurgeri abundente si vascoase, si chiar dureri in timpul actului sexual.
Cum se transmite?
Imbracamintea stramta, greutata foarte mare, vremea calduroasa, stress-ul, antibioticele, pilulele contraceptive, sarcina, diabetul pot cauza cresterea acestor ciuperci. Infectarea nu are loc de obicei pe cale sexuala.
Care sunt consecintele?
Candidiasis nu este periculoasa iar tratamentul poate micsora discomfortul.
Cum se depisteaza?
Diagnosticarea are loc dupa analizarea la microscop a scurgerilor.
Cum se trateaza?
Acasa: spalaturile cu solutii pe baza de otet si apa calda in paralel cu introducerea unor ovule antifungice in vagin timp de 5-7 zile. Aceasta metoda poate fi folosita si de femeile insarcinate fara nici un pericol. Capsulele inlocuiesc lactobacilul distrus de cresterea exagerata a numarului ciupercilor parazite. 
Tratament prescris: alifia, tableta sau supozitoare speciale se introduc in vagin o perioada indicata de medic. Tratamentul se urmeaza chiar daca esti in perioada menstruala si nu se fac spalaturi.
Tratamentul functioneaza?
Nu intotdeauna. S-ar putea sa fie necesara aflarea motivul cresterii numarului ciupercilor parazite din vagin.
Pot sa-i infectez si pe altii?
Nu se transmite de obicei pe cale sexuala. Partenerii sunt tratati doar daca au o problema. Uneori infestarea cu ciuperci parazite poate provoca inflamatii dureroase in varful penisului dar se poate trata cu o alifie contra ciupercilor parazite.
Cand imi pot relua activitatea sexuala?
Imediat ce semnele au disparut.
De retinut:
Candidiasis este suparatoare si pentru a evita problemele:
  • sa nu faci spalaturi decat daca doctorul iti cere acest lucru;
  • sterge-te dinspre fata spre spate. Aceasta impiedica raspandirea microbilor de la anus spre vagin;
  • poarta lenjerie de bumbac si imbracaminte larga. Aceasta pastreaza zona vaginului uscata si grabeste vindecarea;
  • urmeaza tratamentul intocmai
  • foloseste prezervativul


0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE