background img

Articole noi

ARTROZA


ARTROZA
Face parte dintre afectiunile reumatismale, alaturi de artrita, guta si reumatism muscular.
Artroza este o boala a articulatiilor, care se instaleaza o data cu varsta. Ea provoaca deformari ale articulatiilor si dureri locale, datorate mai ales ciocurilor osoase. Boala este metabolica.
Forma acuta se manifesta prin febra, frison si dureri vii articulare. Articulatiile se umfla si devin rosii.

Masuri profilactice si de tratament
Se recomanda alimentatia saraca in carne, bogata in legume. Se vor reduce sarea si dulciurile care favorizeaza obezitatea. Hrana trebuie sa fie alcalina si fara grasimi. Bolnavii grasi trebuie obligatoriu sa scada in greutate. Se va evita alcoolul.
In inflamatiile acute, se aplica gheata local. In cazul inflamatiilor cronice, se aplica diverse cataplasme calde.
Sunt indicate cataplasmele cu branza de vaci, faina de mustar, cartofi, grau pisat si argila.
Ceaiul de papadie si salata de hrean au un efect benefic.
Se mai recomanda bai cu uleiuri esentiale de eucalipt, sunatoare, cimbrisor, Iemn de santal, bai cu paie de ovaz si flori de fan, ceai diuretic de flori de tei, de urzica si de verbina, ceaiuri antiinflamatorii de sunatoare si cimbrisor. In cazul gutei, este recomandat ceaiul de mesteacan (coaja) sau de urzici.


0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE