background img

Articole noi

tratament naturist bronsita cronica


Fitoterapie - tratament naturist bronsita cronica
  • Iarba mare se utilizeaza ca infuzie obtinuta din 15-30 grame radacina uscata la 1 litru de apa; se consuma in cursul unei zile; are indicatie in bronsita postgripala cu tuse spastica.
  • Lumanarica se administreaza ca infuzie, preparata din 20-30 grame flori la un litru apa; se bea intre mese, in decursul unei zile; este indicata pentru bronsita cronica, bronsita acuta si in cazul in care puseul bronsitic este insotit de sufocari.
  • Cimbrisorul este un alt antiseptic al cailor respiratorii si un calmant al tusei chintoase; se utilizeaza ca infuzie obtinuta din 10-20 grame de planta la un litru de apa; se beau cate 2-3 cani pe zi.
  • Florile de tei au o actiune sedativa la nivelul sistemului nervos si fluidifica secretiile bronsice; se administreaza sub forma de infuzie, preparata din 15 grame la un litru de apa; se beau 2-3 cani pe zi.
  • Podbal: calmant al tusei si expectorant; se foloseste sub forma de infuzie obtinuta din 50 grame flori, la un litru de apa; se beau 2-3 cani pe zi.
  • Limba mielului este o planta mucilaginoasa, indicata in tusea cu expectoratie dificila; se poate administra ca infuzie, din 20-40 grame flori la un litru de apa sau ca decoct, din flori, frunze si tulpini tinere, 15 grame (din fiecare) la un litru de apa; se indica 2-3 cani pe zi.
  • Nalba mare se poate utiliza ca infuzie, 20 grame la un litru de apa, sau ca macerat la rece, din radacina, aceeasi concentratie; se poate administra si ca sirop preparat cu un decoct concentrat, din 20 g radacina la 0,5 litri apa, la care se adauga 1 kg zahar.
  • Mierea ursului are actiune expectoranta; se administreaza ca decoct (se fierbe 5 minute), din 30-60 grame frunze la un litru apa; se beau 2-3 cani pe zi.
    Ceapa se administreaza ca infuzie obtinuta dintr-o ceapa zdrobita in 250 ml apa; se indulceste cu miere; se beau 2-3 cani pe zi.
  • Ridichea neagra se administreaza ca sirop (i se scobeste miezul unei ridichi si se pune miere sau zahar).

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE