background img

Articole noi

CASTANUL SALBATIC REMEDIU PENTRU HEMOROIZI


CASTANUL SALBATIC REMEDIU PENTRU HEMOROIZI

Autor: DORINA TATARAN

Extractul din muguri de castan salbatic se foloseste cu succes la tratarea tulburarilor de circulatie venoasa, mai ales in caz de varice si tromboflebita.




Despre afectiunile in care mai este recomandat preparatul numit gemoderivat din muguri de castan salbatic ne vorbese Dana Ionescu, din cadrul companiei Hofigal.

TULBURARI DE CIRCULATIE


Pacientul tipic pentru care se recomanda acest produs este astenic, sedentar, lent, cu hemoroizi, prostata si afectiuni ale uterului. Maceratul din muguri de castan salbatic se foloseste si in caz de staza venoasa periferica cu varicozitati, tromboflebita a membrelor inferioare, dar si in insuficienta cardiaca congestiva. De asemenea, se poate prescrie in dismenoree si menometroragii.

IN EMFIZEM PULMONAR


In caz de constipatie cronica, cu hemoroizi care sangereaza, se poate utiliza acelasi gemoderivat din muguri de castan salbatic. Castanul salbatic s-a dovedit util si in combaterea trombozei hemoroidale acute, precum si ca terapie de fond in boala hemoroidala. La fel de eficient s-a dovedit in emfizemul pulmonar, chiar in faza complicata, cu insuficienta respiratorie.

INAINTE DE MESE


Gemoderivatul din muguri de castan salbatic se mai poate folosi in degeraturi si eritem periferic; fragilitate capilara; edem posttraumatic sau postoperator. In toate cazurile se iau cate 25 - 50 picaturi de 2-3 ori/zi, inainte de mese.

TINCTURA DIN SCOARTA


Se poate folosi impreuna cu extract de alun si de mur in caz de emfizem pulmonar; cu cel de scorus in staza limfatica. In hemoroizi, varice si flebita se poate folosi si tinctura din scoarta de castan salbatic, in concentratie de 10 la suta.


0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE