background img

Articole noi

Demachierea corecta

Demachierea corecta.



Te-a adus vreodata la exasperare tenul tau? Este uleios timp de cateva minute, apoi imediat devine uscat? Ai impresia ca nu este atat de luminos pe cat ti-ai dori?

Unul dintre motive este cu siguranta demachierea. De multe ori, investim bani in produse de hidratare, dar neglijam demachiantele. Pentru a constientiza rolul lor, trebuie sa cunosti importanta demachierii.

Demachierea trebuie facuta atat dimineata, cat si seara. Cand te demachiezi dimineata, inlaturi excesul de sebum secretat in timpul noptii (mai ales in cazul tenurilor grase), iar seara iti indepartezi machiajul pentru ca pielea sa fie curatata si reimprospatata. Demachierea trebuie facuta chiar daca esti nemachiata, pentru ca in timpul zilei praful si transpiratia iti afecteaza tenul, cauzand iritatii.

Cel mai indicat este sa incepi demachierea cu buzele si sa continui cu ochii si restul fetei. Alege intotdeauna un demachiant potrivit tipului tau de piele. Daca ai tenul normal sau uscat, poti opta pentru crema sau lapte demachiant, acestea racorind si curatand pielea fara s-o usuce. Daca ai tenul gras, alege spuma demachianta care are un efect de degresare mai puternic. Atunci cand esti in criza de timp, poti folosi servetele demachiante
Nu uita ca, dupa ce aplici demachiantul pe fata, sa o cureti cu apa calduta pentru a elimina toate urmele de machiaj sau impuritati.

Un demachiant bun trebuie sa contina cantitatea necesara de apa si ulei, precum si vitamina E si vitamina B5. Fondul de ten si rujul pot fi sterse usor cu demachiante care au in compozitie apa, dar creionul de ochi, mascara si tustl de pleoape au nevoie de un demachiant care are in compozitie uleiuri.

TRUCURI

- Daca nu ai demachiantul la indemana, samponul pentru bebelusi il poate inlocui cu succes; curata chiar si mascara rezistenta la apa. O alta optiune este uleiul de masline, foarte delicat cu pielea si ideal de folosit in zona ochilor.

- Nu te baga niciodata in pat fara sa inlaturi machiajul. Nu numai ca vei murdari asternuturile, dar vei avea probleme ale pielii, precum acneea sau petele.

- Foloseste demachiantul numai pentru fata si gat. Nu e indicat sa-l aplici in zona ochilor, care este foarte sensibila si se poate iritata.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE