background img

Articole noi

Trenduri in machiaj pentru 2009

Trenduri in machiaj pentru 2009


Te-ai gandit vreodata ca un ruj portocaliu iti incalzeste trasaturile si iti schimba in bine starea de spirit? Sau ca machiajul nude iti poate scoate in evidenta frumusetea?

Azi cum te-ai machiat? Daca o sa-mi zici ca ai folosit creion negru si fard deschis la culoare, inseamna ca nu degeaba ne critica make-up artistii profesionisti pe noi. Chiar acesta e primul repros pe care-l au la adresa stilului de machiaj al conationalelor - creionul negru e nelipsit, indiferent daca mergi dimineata la job sau seara la o petrecere cu pretentii, intocmai ca si fardurile sidefate: alb, roz, bleu si verde...

Bine, totusi, ca nu merg cu metroul la orele de varf. Sa vada acolo imaginatie si mod de combinare a culorilor. Smokey eyes turcoaz la camasa roz (daa, chiar a iesit cineva din casa asa!), blush foarte aprins la un machiaj nude in rest - de ziceai ca domnisoara tocmai si-a incheiat numarul la circ si pleaca si ea, ca tot omul, acasa. Nu prea ne pasa...

Sigur ai si tu exemplele tale, care ti-au smuls zambete ironice si ti-au intarit convingerea ca unele femei chiar n-au oglinda acasa.. Eu am avut o colega in facultate, frumusica ea, dar care avea o pasiune pentru rujul rosu si buzele bine conturate. Indiferent de hainele pe care le purta sau de ora la care aveam cursuri, fata aparea cu gura evidentiata puternic. Traiasca rujul, ca a salvat-o de la anonimat.

Ei bine, sa traiasca rujul, in general, mai ales in aceste vremuri de criza. Pentru ca daca o femeie renunta la vreun produs de make-up, in niciun caz nu va fi rujul. Asta se intampla acum, cand rujurile si glossurile sunt cele mai bine vandute produse cosmetice. Ale noastre taie de pe lista, in primul rand, fondul de ten. Este o mare greseala, caci fondul de ten nu are doar rolul de a masca imperfectiunile fetei, ci si de a proteja si de a fi o baza pentru machiaj. Asa se face ca mergem din greseala in greseala. Punem pudra direct pe piele, fardul direct pe pleoape. Si dupa o ora, ne miram ca pudra a disparut, iar fardul s-a strans inestetic in pliurile pleoapelor.

Cea mai evidenta greseala?
"Modul de pensare si apoi incercarile de a repara singure acasa problema. In jur vezi multe femei fara sprancene sau cu sprancenele in forma de virgula", e de parere Mirela Vescan, makeup artist Rimmel London. Deci faptul ca ne bagam noi sa le facem pe toate cu mana noastra e o greseala. Sau ca nu lasam specialistul sa-si faca treaba, cum i se intampla si Mirelei deseori.

"In procent foarte mare, atunci cand au acces la un machiaj elaborat, romancele viseaza la smokey eyes... E considerat reteta succesului." Din fericire, e un machiaj care a fost si ramane in tendinte. Nu ca ne-ar pasa prea mult de ele, oricum luam doar ce ne convine. "Daca in trend sunt propuse machiaje realizate cu creion de ochi si diferite culori de pleoape, romancele iau doar creionul", adauga Mirela Vescan. Chiar sunt curioasa sa vad daca o sa-ti schimbi stilul de make-up. Pentru ca, in randurile urmatoare, asta incerc sa fac - sa te conving ca iti sta bine si cu altceva!

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE