background img

Articole noi

Pistrui

Tratamente naturiste impotriva pistruilor

1. Pentru eradicarea pistruilor, se va folosi o lotiune compusa din o parte suc de patrunjel si o parte infuzie de patrunjel. In functie de sezon, se dau prin storcator sau masina de tocat 100 gr. patrunjel (verde sau radacina). Sucul obtinut se amesteca cu o infuzie de patrunjel (50 gr. la o cana cu apa, fiert timp de cinci minute). Se tamponeaza tenul afectat cu acest amestec, se lasa sa actioneze timp de 30 de minute, apoi se clateste cu apa calduta, fara sapun. Cu cat concentratia de patrunjel este mai mare in solutie, cu atat mai mare este efectul curativ. Se repeta de cate ori este nevoie.
-->

2. In 2-3 linguri de ulei de masline se fierb cateva frunze de spanac, bine maruntite, pana se inmoaie. Se obtine astfel o masca, care se aplica - la o temperatura suportabila - pe zonele afectate, timp de 30 de minute. Se repeta de 2-3 ori pe saptamana. Se face numai in sezonul in care spanacul este proaspat, suculent.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE