background img

Articole noi

Cele 7 medicamente interzise admnistrarii bebelusilor

Cele 7 medicamente interzise admnistrarii bebelusilor
1. Aspirina
2. Medicamente impotriva vomei
3. Medicamente pentru adulti
4. Orice medicament prescris pentru altcineva sau pentru simptome diferite
5. Nimic expirat
6. Doza suplimentara de acetaminofen
7. Medicamente care se mesteca
Orice medicament trebuie prescris de medicul pediatru
Bebelusii si copilasii pot avea mai usor decat adultii reactii adverse la medicamente de aceea nu sunt recomandate medicamentele fara reteta. De fapt, pana la 6 luni trebuie sa consultat pediatrul inainte de a administra orice medicament, in afara de doza de acetaminofen masurata cu grija.
Iata mai jos pe larg, despre sapte medicamente care trebuie evitate:
Aspirina
Nu-i da niciodata copilului tau aspirina sau orice medicament care contine aspirina. Aspirina poate duce la aparitia sindromului Reye - o conditie rara dar care poate fi fatala. Nu trebuie sa te bazezi pe faptul ca medicamentele pe care le gasesti la farmacie fara reteta nu au aspirina, cateodata aspirina mai este denumita si "salicilat" sau "acid acetilsalicic". Citeste cu atentie etichetele si daca nu esti sigura ca produsul este sigur pentru copil, intreaba doctorul sau farmacistul.
Medicamente impotriva vomei
Nu ii da copilasului tau medicamente impotriva vomei (cu reteta sau fara) decat daca pediatrul recomanda in mod expres.Majoritatea reprizelor de voma sunt de scurta durata si bebelusii si copiii le tolereaza fara medicamente suplimentare, in plus medicamentele impotriva vomei pot da nastere la complicatii deci nu e recomandat sa ii dai copilasului ceva fara acordul pediatrului. Daca bebelusul vomita si se deshidrateaza contacteaza imediat doctorul.
Medicamente pentru adulti
Este periculos sa administrezi bebelusului chiar si o doza mica dintr-un medicament pentru adulti. Nu ii da medicamentul daca pe eticheta nu este specificata doza potrivita pentru un copil.
Orice medicament prescris pentru altcineva sau pentru simptome diferite
Medicamentele cu reteta prescrise pentru altcineva (o ruda de exemplu) sau care trateaza o boala cu simptome diferite pot fi periculoase pentru copilasul tau sau sa nu aiba nici un efect. Administreaza-i doar medicamente prescrise pentru el si pentru simptomele lui specifice.
Nimic expirat
Arunca medicamentele (cu reteta sau fara) imediat ce expira. Pot fi periculoase si sa nu aiba nici un efect dupa data de expirare.
Medicamentele vechi nu le arunca in wc pentru ca pot contamina apa, pune-le intr-o punga sigilata si arunca-le in cosul de gunoi.
Doza suplimentara de acetaminofen
Sunt medicamente fara reteta si medicamente impotriva racelilor care contin acetaminofen de aceea nu ii da copilasului o doza suplimentara. Daca nu esti sigura ce contine un anume medicament intreaba pediatrul sau farmacistul.
Medicamente care se mesteca
Medicamentele care se mesteca sunt periculoase pentru copilasi. Daca bebelusul tau mananca deja mancare solida si vrei sa ii dai un medicament care se mesteca, intai fa-l bucatele si administreaza-l intr-o lingurita de mancare ca de exemplu in iaurt sau suc de mere. Fii atenta sa manance tot ce este in lingurita ca sa ia toata doza de medicament

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE