background img

Articole noi

Sterilitatea poate fi indusa de anexita cronica

Sterilitatea poate fi indusa de anexita cronica

Anexitele sunt inflamaţii ale anexelor uterului (trompele şi ovarele), şi se mai numesc salpingo-ovarite sau metroanexite (atunci când inflamaţia cuprinde şi uterul alături de anexe). De obicei, leziunile apar la nivelul trompei, deoarece ovarul fiind mai rar atins de procesul inflamator. Leziunile produse de anexită apar pe ambele părţi ale aparatului genital, dar sunt mai accentuate într-o singură parte. Simptomatologia anexitelor se caracterizează prin dureri de abdomen şi durerea de spate, febră, secreţie vaginală sau pierderi de sânge.

Anexita este una dintre cele mai frecvente afecţiuni pe care le poate avea o femeie în sfera genitală. Este o boală de sezon care aduce cu ea dureri în regiunea pelviană însoţite de febră, modificări urinare sau secreţii vaginale. Factorul principal şi cel care declanşează o anexită, este variaţia de temperatură. Astfel, expunerea la o temperatură de 8-9 grade Celsius noaptea, cu o temperatură de 20 de grade Celsius ziua, corelată cu alţi factori produce anexita.

Această variaţie de temperatură şi o laxitate vestimentară în comparaţie cu vremea de afară, duce la apariţia inflamaţiei în zona vaginală. Această inflamaţie se regăseşte în zona ovarelor, în trompa uterină, în uter şi poate apărea şi o mărire a acestora.

Bluzele scurte şi subţiri, purtate toamna, măresc riscul de anexită
Asociată cu un factor microbian, anexita duce la complicaţii grave. Pe lângă inflamaţia anexelor, apare inflamaţia uterului şi sângerare în zona vaginală. Astfel, se poate ajunge la metroanexită când factorul infecţios pertinent duce la apariţia de pungi de puroi la nivelul trompelor. În cel mai rău caz, se poate ajunge la pelviperitonită, care se asociază cu dureri abdominale intense şi generalizate. Mai mult, apar cistitele (inflamaţia vezicii urinare), uretrocistitele (inflamaţia uretrelor) şi vaginită cu leucoreea specifică (secreţie vaginală urât-mirositoare).

Tratamentul trebuie urmat până la vindecare
Anexitele trebuie tratate pentru că duc la cronicizări. O anexită cronicizată înseamnă că organismul va reacţiona mai uşor la următoarea expunere la variaţiile de temperatură şi, în plus, durerile vor fi mult mai violente. Cea mai importantă consecinţă a anexitei netratate este sterilitatea. Femeia poate rămâne însărcinată mai greu, este mai expusă sarcinii extrauterine sau chiar nu mai poate avea copii. De multe ori, o anexită poate fi confundată cu o apendicită, sau sunt cazuri în care femeile ignoră total semnele de boală.

Odată cu constatarea primelor semne ale afecţiunii, se recomandă consultul ginecologic şi urmarea tratamentului indicat de medic. Pentru ca tratamentul să-şi facă efectul, trebuie început imediat ce a fost constatată afecţiunea şi trebuie dus până la capăt, chiar dacă se poate întinde pe o durată mai mare. După o anexită, o femeie trebuie să se protejeze împotriva frigului, să aibă grijă să nu-i fie frig la picioare (este recomandată folosirea papucilor de casă), să încerce să nu se mai expună variaţiilor mari de temperatură şi să meargă periodic la ginecolog. (Sursa: www.gandul.info)

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE