background img

Articole noi

inceperea vietii sexuale - modificari

Intrebare : E adevarat ca dupa ce iti incepi viata sexula corpul se tarnsforma ? In cazul fetelor : te ingrasi, ti se mareste fundul ? Toate acestea sunt adevarate ? Daca da, care sunt transformarile ?

Intrebare : Care sunt transformarile ce apar dupa inceperea vietii sexuale la barbati ?

Raspuns: De-a lungul vietii organismul este supus unor schimbari. Cauzele acestor schimbari sunt interioare si exterioare organismului. Perioada de crestere, perioada de maturitate, parioada de declin biologic, perioada de sarcina, modul de viata in general, alimentatia, sedentarismul sau practicarea unui sport, diferite medicatii, toate pot influenta forma, dimensiunea si tonusul organismului.

Dezvoltarea organismului depinde de numerosi factori dintre care cel mai important este mostenirea genetica. Perioada cu cea mai importanta dezvoltare este pubertatea. In aceasta perioada are loc o "revolutie" hormonala care are efecte spectaculoase asupra dezvoltarii organismului. Sub comanda hormonala, la ambele sexe au loc transformari accelerate care fac din fetite femei si din baieti barbati - este perioada trecerii de la copilarie la stadiul de adult. Totodata, datorita acestei "revolutii" hormonale se incepe viata sexuala. Dar transformarile, dezvoltarea organismului nu se datoreaza vietii sexuale.

De exemplu, faptul ca la femei dezvoltarea pronuntata a soldurilor si inceperea vietii sexuale au loc (uneori) in aceeasi perioada, este numai o coincidenta. La fel si in cazul barbatilor - faptul ca dezvoltarea pronuntata a penisului si testiculelor si inceperea vietii sexuale au loc (uneori) in aceeasi perioada, este numai o coincidenta.

Viata sexuala poate sa influenteze evolutia individului, dar schimbarile ce vor aparea dupa primul contact sexual tin de ceea ce se va petrece in sfera psiho-emotionalului. Activitatea sexuala nu influenteaza dimensiunea partii dorsale, nu ingrasa, nu mareste sanii, nu cheleste, nu face ca penisul sa creasca, nu "stafideste" testiculele, sau cine stie ce alta schimbare de natura fizica.

De fapt, daca stau sa ma gandesc bine, activitatea sexuala poate deforma ... activitatea sexuala neprotejata poate duce la aparitia unei sarcini care, dezvoltandu-se, deformeaza corpul femeii, nu-i asa ? Asa ca ai grija si, daca iti incepi viata sexuala, foloseste intotdeuna prezervativul. Te scuteste de o "ingrasare" cat se poate de neplacuta ... :) ...

Te rog sa citesti si raspunsul la intrebarea Viata sexuala precoce poate impiedica dezvoltarea corecta a organismului ?, te va ajuta sa intelegi mai bine acest subiect.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE