background img

Articole noi

Himen penetrare

Intrebare : Se poate intampla ceva daca prietenul meu isi introduce penisul in mine pana la himen si apoi scoate penisul fara sa rupa himenul ? O sa se vada la ginecolog ? Sau o sa mi se mareasca vaginul ? O sa ramana asa marit ? Va rog ajutati-ma !

Raspuns: Himenul este o membrana subtire care se afla la nivelul orificiului vaginal. Forma si grosimea himenului este diferita, de la femeie la femeie. Himenul are orificii pentru eliminarea sangelui menstrual. Aceste orificii sunt de dimensiuni diferite, de la dimensiunea ce permite introducerea unuia sau chiar doua degete, la cele septate (o gaura despartita de o membrana) sau cribriforme (mai multe gauri de dimensiuni mici) si pana la cazuri in care nu exista orificiu. Dar exista si cazuri in care, la nastere, himenul este aproape in totalitate absent. Rezistenta himenului este si ea diferita - poate fi deosebit de rezistent sau poate fi rupt din simple manevre la spalare, la introducerea unor tampoane intravaginale, in timpul masturbarii, din cauza unor exercitiilor fizice intense sau a unor accidente.

Nu se pune in nici un fel problema "maririi" vaginului in urma unui contact sexual cu penetrare. Vaginul este format din tesut muscular care se poate adapta numeroaselor forme si dimensiuni pe care le poate avea un penis iar dupa "adaptatrea" din timpul penetrarii vaginul revine la dimensiunea obisnuita.

Medicul specialist poate face diferenta intre un himen intreg si unul rupt prin activitate sexuala sau accident.

Dar ar mai fi ceva ... chiar daca nu se pune problema unei penetrari, orice contact dintre organele sexuale poate fi cauza transmiterii unei infectii sexuale, in cazul in care unul dintre parteneri este infectat. De asemenea, in cazul unei ejaculari sperma poate patrunde in vagin prin acele orificii de eliminare a sangelui menstrual, pe care le are himenul, si de aici spermatozoizii sa o ia "la plimbare" in sus catre uter si mai departe pana la intalnirea cu ovulul pe care sa il fecundeze si gata - sarcina nedorita. Sfatul meu este sa folositi prezervativul indiferent daca este vorba de sex "pe bune" sau numai un joc erotic.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE