background img

Articole noi

Daca inghiti sperma

Intrebare : Daca inghiti sperma, stiu ca nu e toxica dar ajuta la eliminare de acnee sau in general are vreun efect pozitiv asupra pielii ?
Va multumesc.

Raspuns: Despre acnee ...

Acneea este o afectiune a pielii (dermatoza) foarte raspandita, care se intalneste cel mai frecvent in randul adolescentilor. Forma ei cea mai frecventa se numeste "acnee juvenila" si afecteaza aproximativ 80% dintre adolescenti.
Acneea poate avea mai multe cauze : o hiper-sensibilitate a glandei sebacee la hormonii androgeni (hormoni masculini), disfunctii endocrine, digestive sau hepatice, infectii microbiene, stafilococice sau streptococice, factori fizici (de mediu) sau factori chimici (produse cosmetice neadecvate sau expirate) adeseori pe fond de piele seboreica (ten gras). Acneea se poate inrautati in perioadele de stres, de scadere a imunitatii organismului, in perioada premenstruala sau in timpul sarcinii.

Tratamentul acneei trebuie sa tina seama de tipul acneei, de intensitatea si gravitatea ei, de factorii declansatori sau de asocierea cu alte afectiuni. Astfel, in urma evaluarii situatiei, tratamentul va fi adaptat fiecarui pacient. Tratamentul acneei este multidisciplinar - medicul dermatolog face echipa cu medicul endocrinolog, medicul ginecolog, medicul plastician si pentru cazurile in care acneea a afectat nu numai pielea ci a produs si probleme de ordin emotional sau psihic, medicul psihiatru. Este nevoie de o echipa de medici fiindca tratamentul acneei are mai multe obiective, de la tratarea cauzelor la eliminarea leziunilor (cicatricilor) si pana la abordarea starilor emotionale negative, a modificarile comportamentale, pentru sustinerea psihologica. In tratarea acneei sunt folosite diferite modaliti, de la extracte naturale din lapte la tetraciclina, de la terapii hormonale la laser, iar rezultate sunt si ele variabile.

Despre sperma ...

Fluidul seminal ejaculat este rezultatul "cooperarii" a mai multor glande : glandele Cowper cu producerea unui fluid de lubrifiere, celulele spermatice si celulele Sertoli cu producerea si maturarea spermatozoizilor, glandele seminale si prostata cu producerea lichidului seminal care protejeaza si este in acelasi timp si un "vehicul" pentru spermatozoizi.
Fiecare cantitate de sperma ejaculata (prima ejaculare) contine intre 5 - 7 calorii si intre 300 - 500 de milioane de spermatozoizi. In rest in lichidul seminal se mai gasesc fructoza, apa, acid ascorbic (vitamina C), acid citric, enzime, proteine, fosfataza, zinc - substante pentru hranirea si protectia spermatozoizilor, fara sa faca din ea un bun produs cosmetic pentru intretinerea pielii sau medicament pentru tratarea unor afectiuni ale pielii.
Cantitatea de sperma ejaculata (prima ejaculare) depinde in principal de perioada de abstinenta anterioara si de calitatea si durata excitatiei inainte de ejaculare. Dar in medie este intre 2 si 5 ml. adica cam cat ar intra intr-o lingurita de ceai.

Despre relatia acnee - sperma inghitita ...

Povestea cu "sexul oral face tenul frumos" este numai o poveste neadevarata. Nu exista nici un fel de efecte "miraculoase" ale inghitirii spermei, asupra tenului. Crezi ca daca se dovedea stiintific valoarea curativa a spermei nu se "repezeau" pana acum producatorii de astfel de produse sa "mulga" pentru a-si rotunji castigurile ? Ba bine ca nu ! Dar sperma este donata numai pentru fetilizare. In afara de placerea pe care o poate da in contextul intregului act sexual, inghitirea spermei nu mai are nici un fel de efect benefic. Dar poate avea efecte cat se poate de grave in cazul in care partenerul este infectat cu o infectie cu transmitere sexuala.

Despre problemele datorate inghitirii spermei ...

Apropo de efecte grave ale inghitirii spermei, ar fi bine sa lamurim cum este cu "toxicitatea" spermei. Exprimarea ta (despre sperma) "nu e toxica" lasa impresia ca sperma este un fluid intotdeauna "nevinovat". Si nu este asa ! Termenul "toxic" vine din francezul "toxique" si este un adjectiv care defineste un produs ce poate intoxica, otravi. Termenul mai are si intelesul de "otrava". Exprimarea ta (despre sperma) "nu e toxica" este numai in parte adevarata. Atat timp cat in organismul barbatului exista o infectie sexuala a carui agent patogen se afla in fluidele corpului - sange, SPERMA, secretii uretrale - se poate spune despre sperma ca este "otravitoare". Sperma care contine un agent patogen poate transmite o infectie. Virusul Imunodeficientei Umane (HIV) este un agent patogen ce poate fi numit "otrava", nu-i asa ? El infecteaza (otraveste) organismul. HIV se gaseste, in diferite concentratii, in sange, SPERMA, secretii uretrale. Inghitirea spermei infectate creste probabilitatea de transmitere a infectiei.
Este adevarat, se poate spune ca este numai o problema de semantica. Dar dincolo de semantica, in viata sexuala exista riscuri care trebuie cunoscute pentru a fi evitate. Unul dintre ele este transmiterea unei infectii sexuale prin sperma infectata. Asa ca ar fi foarte bine ca sperma sa nu fie considerata, intotdeauna, inofensiva. Cum spunea cineva : "Numai apa sfintita este intotdeauna inofensiva !"
Asa trebuie inteleasa ideea "toxicitatii" spermei.

Asa ca, fetelor, atentie la "jmecheru'" care va "vinde gogosi" despre tratamentul acneei prin folosirea (inghitirea) spermei. Nu va lasati pacalite !

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE