background img

Articole noi

Marime Intarire sani

Intrebare : Ce pot face ca sa mi se intareasca sanii ?

Intrebare : Am 15 ani, dar inca nu sunt dezvoltata cum ar trebui sa fie o fata la varsta mea ... sanii sunt foarte mici si nu ii observ crescand ... pur si simplu au luat o forma, si au ramas asa ... sunt foarte mici ... nu inteleg de ce ... este adevarat ca daca fac sport, ma dezvolt ?
Multumesc !

Intrebare : Este normal ca sanii sa fie "relativ" tari la varsta de 14 ani?

Raspuns: Sanii se dezvolta in doua perioade principale: perioada pubertatatii si perioada sarcinii.

Dezvoltarea sanilor, aparitia parului pubian si aparitia sangerarilor menstruale sunt semnele importante ale dezvoltarii femeii in perioada pubertatii. Intreaga dezvoltare a organismului este determinata de activitatea hormonala. Dar nu exista o dezvoltare "general valabila", ci fiecare organism are un ritm specific. Si, de aceea, nu trebuie spus "inca nu sunt dezvoltata cum ar trebui sa fie o fata la varsta mea". Nu exista "standarde" care sa specifice care este stadiul dezvoltarii la 12 ani, la 14 ani, la 16 ani, etc. Unele organisme "iau startul" ceva mai devreme, altele ceva mai tarziu, la unele dureaza mai putin, la altele mai mult. In perioada de pubertate - adolescenta intreg organismul unei personae este in dezvoltare. Varsta de 14 ani, 15 ani este numai un moment din aceasta perioada si nu este unul definitoriu. Exista observatii asupra dezvoltarii organismului, dar aceste observatii nu sunt folosite pentru a decide daca o dezvoltare este "anormala" sau "normala". Starea de sanatate sau starea patologica trebuie hotarate numai de un medic care face o examinare clinica si poate corela toate informatiile legate de dezvoltarea organismului.

Sanii sunt alcatuiti, in principal, dintr-un tesut de sustinere bogat in fibre elastice - tesut conjunctiv si dintr-un tesut bogat in grasimi - tesut adipos. In interiorul acestor tesuturi se afla un sistem ramificat de canale, numit canale galactofore, care se deschid la nivelul mamelonului prin aproape douazeci de pori, prin care se elimina laptele. Totul este acoperit de piele.
Daca in cursul dezvoltarii organismului tesutul conjunctiv predomina, atunci sanul va avea o consistenta ferma. Daca va predomina tesutul adipos sanul va avea o consistenta moale. Intre aceste doua posibilitati - ferm si moale - exista o mare varietate de forme.

Forma si dimensiunea sanilor sunt determinate genetic, asa cum sunt culoarea ochilor sau a parului (sau a penisului, daca este vreun baiat care citeste acum). Dezvoltarea sanilor este datorata actiunii hormonilor sexuali, care apar o data cu pubertatea. Forma si volumul sanilor nu pot fi modificate decat prin manevre chirurgicale. Ceea ce poate influenta intr-o anumita masura dimensiunea sanilor este schimbarea greutatii corporale. Daca slabesti scade tesutul adipos, inclusiv cel din sani, iar sanii scad in dimensiune, daca te ingrasi creste tesutul adipos inclusiv cel din sani, iar sanii cresc in volum. Sportul este foarte indicat pentru a dezvolta si modela corpul. La aspectul sanilor contribuie si muschii pectorali pe care este aplicat sanul. Un tonus muscular bun va creste indirect si consistenta sanilor. Pentru muschii pectorali, cel mai la indemana exercitiu fizic il reprezinta flotarile.

Fiindca frumusetea, tonicitatea si consistenta sanilor sunt direct influentate de balanta hormonala a corpului, iar aceasta este direct influentata de functia cerebrala a hipotalamusului, sa stii ca si starea de spirit poate influenta forma si tonusul sanilor. O femeie fericita, optimista are sanii tonici si frumosi, fata de o femeie cu o stare de spirit pesimista sau deprimata.

Sanii sunt o bijuterie a unei femei. Trebuie sa stii sa-ti porti sanii, trebuie sa stii sa tii pui in valoare, nu sa-i schimbi. Lasa complexele deoparte. Te rog sa intelegi ca frumusetea nu este un "standard". Faptul ca poate nu te incadrezi in cunoscutele si mult prea discutatele 90 - 60 - 90, nu inseamna ca nu esti frumoasa. Frumusetea poate fi, la unii oameni, doar o problema de suprafata sau poate fi, la altii, o problema mult mai profunda. Frumusetea fizica nu este niciodata frumusete atat timp cat nu este sustinuta de o frumusete a spiritului. Si apoi sa stii ca o femeie frumoasa este o femeie care stie cum sa isi puna in evidenta ceea ce are si mai ales o femeie care are un moral puternic si o stare de optimism permanent. Iar aprecierea ta si a frumusetii tale nu tine de perfectiunea formelor, ci de educatia, cultura si preferintele celorlalti. Iar ei sunt atat de diferiti.

Si nu uita de sanatatea sanilor. Sanatatea sanilor este mult mai importanta decat forma sau dimensiunea lor.

Si inca o informatie : din perspectiva medicala nu exista o forma sau o dimensiune ideala a sanilor. Nu exista nici un fel de legatura directa intre forma si dimensiunea sanilor si incidenta cancerului de san sau posibilitatea de alaptare.

Te rog sa citesti si raspunsul la intrebarea "Fara "silicoane" = fara sex ?", te va ajuta sa intelegi mai bine aceasta situatie.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE