background img

Articole noi

Control ginecologic

Intrebare : Sunt fata si am 14 ani. Mi-e frica de ginecolog ca rade de mine cand ma vede si nu am nici sanii mari. Mi-a venit de 2 luni menstruatia si cred ca ar trebui sa merg. Ce sa fac ca sa nu imi fie rusine si frica ?

Raspuns: Este foarte bine ca te-ai gandit sa mergi la medicul specialist ginecolog acum cand au inceput sangerarile menstruale. Vei putea sti care este starea ta de sanatate in general si a organelor sexuale in special.

Ce poti sa faci ? ...

In primul rand, te rog sa te linistesti, nu ai nici cel mai mic motiv sa iti faci probleme. Medicul te va consulta si iti va spune care este starea de sanatate a organismului tau. Daca vei avea intrebari de pus ar fi foarte bine sa le pui pentru a-ti risipi indoielile si a intelege situatiile. Medicul iti va raspunde la orice intrebare legata de organismul tau si de functionarea lui, vei putea sa afli lucruri noi despre organismul tau si despre modul cum functioneaza el, despre organele sexuale, ciclu menstrual, sarcina, vei invata despre palparea sanilor si importanta acestei autoexaminari. El intelege foarte bine situatia ta, atat starea de dezvoltare a organismului cat si posibila atitudine rezervata pe care ai putea-o avea.

In al doilea rand, cred ca este cazul sa privesti situatia cu mai multa seriozitate - medicul nu vine la cabinet pentru a se distra ci fiindca a ales sa aiba o misiune foarte importanta : sa rezolve probleme de sanatate, sa vindece oameni si suflete. Este o parere gresita sa crezi ca un medic nu are altceva mai bun de facut decat sa se distreze pe seama pacientilor.

Ai incredere in medic, legatura de incredere este foarte importanta in rezolvarea oricarori situatii. Daca spui ca ai o usoara retinere este bine sa fii insotita de mama ta. Poate sa iti fie un suport moral dar poate in acelasi timp sa ajute medicul sa inteleaga posibile aspecte legate de evolutia ta viitoare.
Daca totusi aceasta retinere a ta persista, este foarte simplu de rezolvat : poti alege ca medicul sa fie o femeie.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE