background img

Articole noi

abstinenta

Intrebare : As avea cateva intrebari despre abstinenta, sau despre "pauzele lungi si dese" cum le numesc unii :). In primul rand vreau sa stiu daca sexul neregulat poate cauza tulburari sau poate fi motivul unor boli genitale. Mai exact ... avantajele abstinentei le cunosc, sunt si dezavantaje ?

Raspuns: Activitatea sexuala are, la fiecare dintre noi, caracteristici personale. Modul in care ne raportam la tot ceea ce inseamna "sex" depinde de cultura fiecaruia, de educatie, de mediul din care provenim si in care traim, de anturaj, de starea de sanatate, de convingeri si credinte si chiar de zodia sub care ne-am nascut. Asa ca fiecare dintre noi va avea un comportament diferit. Este adevarat, exista si anumite limite intre care noi toti suntem foarte asemanatori dar aceste limite sunt restranse. Fizic, psihic si emotional suntem entitati diferite asa ca fizic, psihic si emotional reactionam diferit la tot ceea ce are legatura cu "sex" si "abstinenta".

Energia sexuala este puternica si are un rol hotarator in viata noastra. Daca o risipim, nu mai putem face nimic. Daca o acumulam peste "masura", putem "exploda". Aceasta "masura" difera de la persoana la persoana dar este bine sa avem o "supapa de evacuare".

Cand se discuta despre "sex" si "abstinenta" aceste doua posibilitati - "a te epuiza" si "a exploda" - au fost si mai sunt inca dezbatute fiind argumentele partizanilor din "tabara sexului" si din "tabara abstinentei". Mai exista si o tabara care vorbeste despre (atat de necesara) "masura in toate".

Sexul este natural. Abstinenta permanenta este nenaturala. Dar pentru oameni sexul nu se reduce numai la activitatea fizica. Sexul are si latura emotionala si psihica. Tocmai fiindca activitatea sexuala are atatea aspecte, se poate transforma dintr-o forma in alta.

Exista numeroase forme, in afara de contactul sexual cu partener, prin care enegia sexuala poate fi consumata, incepand cu masturbarea si terminand cu meditatia, trecand prin sport, activitati intelectuale, filozofie de viata si viata religioasa. Conteaza foarte mult vointa si increderea.

Lipsa unei vietii sexuale regulate nu produce disfunctionalitati organice. Dar, in functie de modul in care este canalizat impulsul sexual, pot apare (sau nu) probleme pe fond psihic. Lipsa unei canalizari, acumularea de tensiune sexuala, poate duce la nevroze dar aceasta situatie NU este obligatorie - conteaza caracteristicile personale.

Probleme de sanatate ? ... Din datele de pana acum nu rezulta ca abstinenta a fost cauza unor probleme de sanatate. Iar din perspectiva activitatii sexuale si a unei lipse de conduita preventiva, abstinenta este promovata ca fiind cel mai sigur mod de a evita problemele de sanatate pe care le poate aduce activitatea sexuala.

Sigur este ca putem sa controlam, constient, ceea ce se intampla cu noi. Si poate la fel de sigur este ca energia sexuala nu poate fi transformata, mereu, mereu, la nesfarsit. Trebuie sa existe o modalitate de a satisface nevoia naturala de sex, de a elibera energia sexuala care se acumuleaza.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE