background img

Articole noi

Patru exercitii pentru sani frumosi

Patru exercitii pentru sani frumosi

O vorba din popor spune ca "Dumnezeu da, dar nu baga si in traista". Chiar daca natura ne ofera tuturor la pubertate sani frumosi, putine dintre noi invata sa le pastreze naturaletea si sa le mentina tonusul. Mare greseala! Nu trebuie sa uitam ca, indiferent cat de norocoase am fost, gravitatia nu iarta pe nimeni! Si nu vorbim despre varste inaintate, ori efectele secundare ale sarcinii si alaptarii, ci despre femei cu varste fragede care nu stiu, ori nu le pasa cum trebuie ingrijiti sanii!

Va propunem asadar 4 exercitii aparent banale si destul de usor de realizat. Oricat de simple ar parea, ele vor da rezultatele dorite. Trebuie numai sa le practicati cu regularitate ori de cate ori aveti ocazia si minim de 3 ori pe saptamana!

Exercitiul nr 1: Avionul
Pentru inceput iti propunem un exercitiu banal. Ai nevoie de un prosop sau de o esarfa. Prinde capetele esarfei astfel incat aceasta sa stea in spatele tau, paralel cu linia bratelor tale, intocmai ca in imaginea alaturata.

Trage omoplatii spre posterior incercand sa micorezi cat mai mult distanta dintre mainile tale - ca si cum mainile tale ar vrea sa se intalneasca la mijlocul esarfei. Vei simti cum iti lucreaza muschii spatelui, cei din apropierea omoplatilor, dar si partea laterala, externa a sanilor.

Revino in pozitie normala si repeta exercitiul de aproximativ 10 ori. Daca lucrezi in fata unui calculator trebuie sa nu uiti acest exercitiu niciodata pentru ca te ajuta sa-ti relaxezi si muschii cefei care se incordeaza ingrozitor cand stai toata ziua cu nasul in calculator!

Exercitiul nr 2: Creionul
Ai in continuare nevoie de esarfa sau prosopul de la exercitiul anterior. Deja te simti mai bine si mai relaxata nu-i asa?

Din pozitia pe care o aveai la exercitiul anterior, vei misca bratele sus- jos, alernativ, spre lateral, tinandu-le permanent intinse: in timp ce bratul drept coboara, stangul urca pentru a mentine intotdeauna esarfa intinsa. Iti exersezi muschii bratului, ai spatelui si evident sanii.

Exercitiul nr 3: Tonifiaza tot!
Pozitia: stai dreapta, cu picioarele usor departate, si mainile pe langa corp. Te vei apleca pe rand, mai intai catre un picior, iar apoi spre celalalt, alternand aceste doua miscari. Odata ajunsa cu capul orientata catre varful piciorului incearca sa tragi cat mai mult de trunchi spre inferior, mentinand spatele drept si executand miscarea din brate - aici vei simti cel mai bine cum lucreaza.

Repeta miscarea si pe celalalt picior. Ai avantajul ca la acest exercitiu lucreaza si muschii fesieri. Ce-ti poti dori mai mult de atat?

Exercitiul nr 4: Leaganul
Este timpul sa exersezi si partea superioara a sanilor. In acest sens, aseaza-te in pozitie sezanda, ca in imaginea alaturata pe o suprafata tare - nu in pat. Trage partea superioara a corpului catre varful degetelor de la picioare. varful nasului priveste inainte. Incearca sa tragi cat mai mult de partea superioara a corpului cu ajutorul bratelor: ele realizeaza efortul.

Treptat, lungeste perioada in care stai in acesta pozitie (vezi foto) pana la cateva minute.

Tine minte!

* exercitii pentru brate inseamna automat si exercitii pentru sani, asa ca nu rata niciodata ocazia de a exersa putin!
* exercitiul fizic de intensitatea usoara sau moderata protejeaza impotriva mai multor forme de cancer, inclusiv cel care afecteaza sanul.
* exercitiile de mai sus nu hipertrofiaza sanii, deci nu ii maresc ci pur si simplu ajuta la mentinerea tonusului natural.
* repeta orid e cate ori ai ocazia exercitiile de mai sus. Sunt usoare si pot fi realizate chiar si la birou. Nu ai nimic de pierdut, ci numai de castigat! (Sursa: www.healthy.ro)

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE