background img

Articole noi

pacat sa te masturbezi

Intrebare : Am si eu o problema : este cumva pacat sa te masturbezi ? Va rog ajutati-ma !
Va multumesc.

Raspuns: Daca masturbarea este sau nu un pacat, nu pot sa iti raspund din punctul de vedere al unui slujitor al bisericii - nu sunt asa ceva. Raspunsul meu este din punctul de vedere al unui om care are o viata cat se poate de laica.

Cred ca nu se pune problema daca masturbarea este un pacat ci ce se intampla cu omul. Putem sa bem alcool fara ca acest lucru sa reprezinte un pacat dar putem sa cadem in "pacatul betiei", ceea ce este cu totul altceva. Putem sa admiram barbatii si femeile fara ca acest lucru sa fie un pacat dar putem sa cadem in "pacatul desfraului". Putem sa jucam cu prietenii canasta sau bridge fara ca acest lucru sa fie un pacat dar putem sa cadem in "pacatul jocurilor de noroc" si asa mai departe. Dupa cum vezi, pana la un anumit punct, nu conteaza atat ceea ce faci cat conteaza ceea ce devii. Nu este de condamnat (tot pana la un anumit punct) ceea ce faci ci decaderea spiritului, prin ceea ce faci.

Trebuie ca in tot ceea ce faci sa dai dovada de intelegere a posibilelor urmari, sa controlezi ceea ce faci si mai ales sa dai dovada de moderatie. Excesul care duce la o dependenta este o decadere a spiritului. Dependenta este ca o moarte a sufletului, iar moartea sufletului este un pacat. Se spune ca trupul este "templul sufletului". Trebuie sa ai grija de curetenia (atat la propriu cat si la figurat) acestui "templu" pentru ca si sufletul sa fie curat.

Masturbarea este o atitudine cat se poate de normala. Masturbarea este o descarcare a energiei sexuale acumulata, in lipsa unui partener. Pe langa acest lucru, masturbarea poate sa ajute la o cunoastere a modului personal in care organismul "raspunde" la excitatie. Mai mult decat atat trebuie sa reprezinte un semn de intrebare asupra normalitatii acestui comportament. Anormalitatea poate oricand sa apara daca nu intelegi de ce te masturbezi, daca nu stii cum sa controlezi emotiile masturbarii si cum sa faci nu "cazi" in patima excesului. Masturbarea nu trebuie sa afecteze relatiile tale normale cu societatea, nu trebuie sa te "excluda" de la a cauta si gasi un partener de viata cu care sa ai o viata sexuala.
A "tine in frau" masturbarea inseamna autocontrol. Autocontrolul fiecaruia dintre noi se bazeaza pe mai multe trasaturi, una dintre cele mai importante fiind credinta. Pierderea credintei este un pacat.

Daca vrei o parere a unui slujitor al bisericii te rog sa iei legatura cu unul. Dar, asa cum te rog sa treci prin filtrul gandirii proprii ceea ce ti-am spus eu, te rog sa treci prin filtrul gandirii proprii si celelalte pareri - in viata este cat se poate de important sa gandesti, sa nu "inghiti pe nemestecate" ceea ce ti se "pune pe masa" ... s-ar putea sa iti "ramana in gat".

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE