background img

Articole noi

Cum ne ingrijim picioarele

Cum ne ingrijim picioarele

Picioarele echilibrează înălţimea şi dau relief siluetei, iar bătrâneţea nu te afectează aşa cum se întîmplă cu celelalte părţi ale corpului. Dar apar, bineînţeles, probleme. Nu trebuie să te necăjeşti, trebuie doar să ne urmezi sfaturile.

- Ai picioare sensibile? Ţi se umflă în urma unui efort prelungit? Un tratament simplu, rapid şi eficient îl constituie infuzia de izmă şi sunătoare, remarcabilă pentru însuşirile sale. Peste 100 g izmă şi tot atîta de sunătoare toarnă trei litri de apă fiartă. După ce infuzia se răceşte, afundă-ţi picioarele în acest lichid timp de 20 de minute.

- Pentru a activa circulaţia sîngelui şi totodată pentru a meţine suplă pielea picioarelor obişnuieşte-te să le masezi după spălare cu amestec de apă de trandafiri şi glicerină. Pudrează apoi uşor cu talc.

- În caz de transpiraţie abundentă, fă o baie cu tărîţe de grîu şi aplică comprese cu un amestec preparat din 50 g ulei de rozmarin, 10 g camfor pulbere, 5 g amoniac pur şi 100 ml alcool de 90 grade. Un tratament local cu efecte generale cînd eşti obosit şi stresat si nu dispui de prea mult timp pentru relaxare, fă o baie la picioare cu flori de soc şi frunze de prun. (Săptămîna)

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE