background img

Articole noi

DURERILE DE FICAT

DURERILE DE FICAT


Medicina occidentala sustine ca ficatul indeplineste in organism 140 de functii, in timp ce medicina orientala considera ca numarul functiilor ficatului este de 10 ori mai mare. Functiile ficatului nu au fost descoperite in totalitate dar si asa este clar ca fara un ficat functionand in parametri normali, omul nu poate fi numit un om sanatos. De exemplu, micile cosuri care ne apar pe fata, nu pot fi inlaturate fara o functionare normala a ficatului. Ficatul raspunde de metabolismul calciului in organism.
Daca dintii se cariaza rapid iar picioarele se scrantesc usor sunt, de asemenea, semne ca functiile ficatului sunt dereglate. Chiar si activitatea inimii depinde de starea ficatului. Daca ficatul nu purifica (curata) bine sangele, functionarea muschiului cardiac are de suferit in vasele sanguine se dezvolta procese degenerative care duc la stenocardie, ischemie, infarct de miocard. Daca ati observat inrautatirea memoriei, este, de asemenea, necesar sa aveti grija de curatarea ficatului. Daca sangele nu este bine curatat, ajuns in creier duce la dereglarea sistemului nervos. Ficatul raspunde si de imunitatea organismului si, de aceea curatarea lui ajuta in tratarea alergiei si a bolilor inflamatorii.
Ficatul are foarte putini nervi care raspund senzatiei de durere si, de aceea nu ne doare chiar si atunci cand este afectat de o boala. Din aceasta cauza, oamenii nu sesizeaza inceputul unei afectiuni a ficatului, cand Tratamentul poate da rezultate mai bune intr-un timp mult mai scurt Dar in cazul ficatului bolnav, avem si un serios motiv de optimism si anume ca se regenereaza daca a fost tratat corect si daca omul respecta toate conditiile pentru usurarea functionarii ficatului.
Ficatul sufera si se imbolnaveste in urmatoarele situatii:
1. Daca in sange apar substante daunatoare introduse in organism odata cu produsele alimentare, cu apa si cu aerul.
2. Produsele alimentare de calitate inferioara sau stricate.
3. Foarte daunatoare pentru ficat sunt mesele luate la ore tarzii, precum si culcatul la ore tarzii.
4. Alimentatia abundenta si consumarea grasimilor, prajelilor, afumaturilor, painea moale, proaspata, clatitele.
5. Nicotina si alcoolul foarte activ distrug celulele ficatului.
6. Stresul, furia, provoaca eliminarea crescuta a adrenalinei, care intoxica puternic ficatul, traumatizandu-1. 7. Ficatul sufera si atunci cand omul efectueaza o munca fizica grea, fara o pregatire corespunzatoare. Efortul fizic trebuie marit treptat, pentru ca ficatul sa aiba timp pentru adaptare.
8. Daca nu puteti renunta la mancaruri din carne grasa, straduiti-va macar sa le consumati in prima jumatate a zilei, cand ficatul elimina mai multa secretie biliara si se creeaza conditiile favorabile pentru digestia grasimilor, a proteinelor, iar in a doua jumatate a zilei este indicata consumarea lactatelor si a glucidelor.
Pentru fiecare organ exista si alimente care imbunatatesc functionarea lui. Ficatul este ca un copil; ii plac foarte mult dulciurile. Pentru functionarea normala a ficatului, organismul trebuie sa consume cantitatea necesara de glucoza. Cel mai bine este daca glucoza provine din fructe si nu din dulciuri. Toamna, se recomanda consumul zilnic a 200 g de struguri. Se intareste nu numai functionarea ficatului cat si a inimii. Carnea este bine sa se consuma impreuna cu multe legume si zarzavaturi. in timpul mesei nu este de dorit sa consumati lichide. Bautura poate fi consumata la 1,5 - 2 ore de la servirea mesei. Fructele si legumele pot fi consumate atat crude, cat si fierte, coapte, inabusite, cu acelasi efect benefic. Un aport important il are bostanul (dovleacul) care, ca si strugurii, contine mult calciu. Iarna se pot consuma cantitati mari de fructe uscate traditionale (prune, caise, mere, stafide) sau aduse din tarile calde. Se pot bea compoturi, sucuri, lapte acru, iaurt. Ficatul reactioneaza pozitiv si la consumul de nuci sau seminte de floarea soarelui, fara a fi consumate in exces. Ficatul reactioneaza negativ la consumul ciocolatei, mai ales in cazul copiilor. in functionarea normala a ficatului un rol important il au emotiile pozitive, priceperea de a te bucura de viata.
Cu scop de Tratament si profilaxie, se consuma miere de albine.
- Se toaca marunt 300 g de ceapa, se amesteca cu 2 linguri de pelin uscat, 100 g de miere de albine si 700 ml de vin alb, sec. Amestecul se macereaza 20 de zile intr-un loc racoros, la intuneric, se agita periodic, apoi se strecoara. Se beau cate 50 ml, de 3 ori pe zi, inainte de fiecare masa.
Metode de salvare in caz de dureri acute in zona ficatului:
1. Se dizolva 1 lingura cu varf de zahar intr-o jumatate de pahar de apa si se bea.
2. Se mananca 2-3 banane foarte, foarte coapte. Bananele verzi nu au acelasi efect
3. Se bea fara limite ceai fierbinte de menta. Se adauga o lingura de planta la 300 ml de apa si se infuzeaza 15 minute. 4. Orice parte a mesteacanului, frunzele, mugurii, crengutele tinere, sau un amestec din ele se foloseste sub forma de ceai. 5 linguri de planta se introduc intr-un litru de apa clocotita si se fierb 20 de minute. La inceput se bea cu inghitituri mici un pahar si jumatate de lichid foarte fierbinte, timp de 20 de minute. Pe urma, se bea cate 100 ml dupa fiecare urinare, astfel ca pe parcursul zilei sa fie consumata toata cantitatea de ceai.
5. Folositi monede sau cerculete decupate, din cupru si aplicati-le pe toata zona ficatului cu leucoplast, timp de 2 zile. Daca nu aveti nimic din cupru, puteti incerca cu bucati din staniol de la pachetele de tigari sau ciocolata. Ideal ar fi ca staniolul sa fie energizat in prealabil de o persoana care are cunostinte in domeniul bioenergiei. Staniolul poate fi folosit pentru eliminarea durerilor din diferite zone ale corpului, daca este aplicat pe locul bolnav.
Ficatul are o capacitate puternica de restabilire a functiilor lui, daca este ingrijit sau tratat la timp. O metoda de profilaxie si ingrijire o constituie curatarea ficatului.
Va propun doua metode de curatare (puteti sa le incercati pe rand o data pe luna) cu durata de 4 luni, astfel incat ficatul si bila sa fie
curatate complet.
I. 5-6 zile mancati usor, de post. Ultima zi, seara, mancati salata de sfecla cruda sau fiarta, rasa, cu varza proaspata sau murata si cu suc de lamaie. A doua zi dimineata, la ora 9:00, mancati fulgi de ovaz fierti cu 1/2 pahar de apa, astfel incat sa obtineti un terci moale, sarat sau indulcit putin. La ora 11:45 luati un purgativ. La ora 12:00 beti 1 pahar de ceai de menta si pojarnita, suc de lamaie si miere de albine. La ora 14:00 se aplica o perna electrica (sau altceva cald) pe ficat timp de 6 ore. La ora 15:00 se ia iarasi purgativ cu ceai fierbinte ca la ora 12:00. La ora 18:00 se usuca in cuptor cateva felii subtiri de paine neagra cu putina sare. Se stoarce sucul unei lamai si se dilueaza 1:1 cu apa. Se fierb 200 ml apa cu 2 lingurite de cafea si se beau. La 18:30 se bea 1 fiola de Platifilina sau se iau 1 pastila de papaverina si 1 pastila de No-spa. La ora 19:00 se beau 150 ml ulei de masline, incalzit la 50° C, dupa care se bea suc de lamaie si cafea cu paine uscata. Va culcati pe partea stanga si va relaxati. Perna electrica sa fie destul de calda. La ora 20:00 se repeta procedura cu 150 ml ulei de masline si suc de lamaie. La ora 22:00 si dimineata puteti face o clisma (cu irigatorul) dar nu e neaparat nevoie. in timpul procedurii, uneori apar diferite dureri, dar trebuie sa rabdati fara teama. Dupa curatarea ficatului, inca o saptamana mancati usor, de post.
II. Se incepe la fel cu 5-6 zile de pregatire. Apoi in prima zi de la ora 8:00 pana la 20:00 beti la fiecare 2 ore cate 1 pahar de suc de mere proaspat stors (in nici un caz din comert). Nu mancati nimic altceva, dar puteti bea si apa fiarta. A doua zi se repeta procedura pana la ora 18:00. La 18:30 luati 1 pastila de papaverina si 1 pastila de NoSpa, puneti perna electrica fierbinte pe zona ficatului. Pregatiti 1/2 litru de ulei de masline si 1/2 litru suc de lamaie. Ca sa obtineti cantitatea necesara de suc, fierbeti timp de 6-8 minute 10-12 lamai mari si apoi stoarceti-le (in felul acesta se storc mai usor). La 19:00 va culcati in pat si strict dupa ceas luati cate 3 linguri de ulei si apoi 3 linguri de suc la fiecare 15 minute. incercati sa preveniti regurgitarea, pentru ca daca pierdeti mult ulei, Tratamentul nu mai are efect. O sa va mirati foarte tare cand 0 sa vedeti rezultatul curatirii. Puteti sa spalati prin sita si sa adunati intr-un borcan tot ce se elimina din ficat in timpul procedurilor.
Daca apar dureri in zona respectiva, se ia 1 pastila de analgezic si
1 pastila NoSpa.
- Hepatita se trateaza cu flori de sofran. 2 lingurite se infuzeaza 1 ora in 300 ml apa clocotita. Se beau cate 1-2 linguri de 34 ori pe zi.
- Ficatul se curata bine si se restabilesc functiile lui cuJFrunze sau muguri de mesteacan. La 500 ml apa clocotita se pun 2 linguri de frunze sau 1 lingura de muguri si 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu, se lasa in termos timp de 1 ora si se beau cate 100 ml de 4 ori pe zi.
-15 g de seminte de zamor, o data pe zi, curata nu numai ficatul ci si rinichii, caile urinare, linistesc durerile din piept, ajuta la disparitia inflamatiilor.
-100 g de nuci verzi mici (cu diametrul de 2,5 - 3 cm) se taie in 3-4 parti, se amesteca cu 800 g de zahar sau miere de albine si 1 1 de vodca sau tuica. Se lasa 14 zile inchise ermetic, intr-un loc racoros si la intuneric, de preferinta in beci. Se strecoara si se bea cate o jumatate de lingurita, de 3 ori pe zi.
- Dupa o cina usoara, nu mai tarziu de ora 19:00, se dizolva o lingura de sorbitol intr-un pahar de apa. Se bea paharul la ora 22:00, se culca bolnavul cu un termofor cu apa sau electric asezat peste zona ficatului. Procedura se repeta zilnic, timp de o saptamana, pe urma, o data pe saptamana.
- Dimineata pe nemancate se beau 100 ml de apa calda sau ceai care sporesc secretia biliara. Dupa 30 de minute se beau 100 ml de apa foarte fierbinte cu o lingura de miere de albine si se culca pe partea dreapta, cu un termofor aplicat in zona ficatului, timp de o ora si jumatate. inainte de a se ridica din pat se fac cateva inspiratii adanci, apoi se fac cateva genoflexiuni si se ia masa de dimineata.
Aceasta metoda de curatire a ficatului este indicata persoanelor cu
probleme dermatologice, cosuri.- Se stoarce suc de castraveti si se bea de 2-3 ori pe zi (se poate si cu miere de albine), cate un sfert de pahar.
- 0 metoda de curatare a ficatului cu un mare efect: un pahar si jumatate de ovaz nedecorticat, care nu a fost in contact cu erbicidele, se spala bine, se amesteca cu o lingura si jumatate de muguri de mesteacan, o lingura de frunze de merisor si 2 1 de apa rece. Se lasa 24 de ore. intr-un alt vas, cu 0,5 1 de apa, se fierbe o jumatate de pahar de maces strivit, timp de 19 minute, si se lasa, de asemenea, 24 de ore. A doua zi, cratita cu ovaz se acopera bine, se fierbe la foc mic timp de 15 minute. Se ia de pe foc si se tine acoperita timp de 45 de minute. Ambele solutii se strecoara prin tifon, se scurg bine, se amesteca si se pastreaza in frigider, nu mai mult 5 zile, intr-un borcan de sticla. Tratamentul dureaza 10 zile. Lichidul se bea incalzit de 4 ori, cu 30 de minute inainte de masa, strict la aceeasi ora, cate 150 de ml. Ultima data se bea nu mai tarziu de ora 22:00.
Persoanele sanatoase pot folosi aceasta metoda profilactic de 2 ori pe an, iar bolnavii, o data la 3 luni. Copii in varsta de 2-3 ani pot bea cate o lingurita ca desert, cei de 3-5 ani cate o lingura, iar cei de 5-10 ani cate 25 ml.
- intr-un litru de apa de izvor se adauga 150 g de miere de albine, 0,5 kg de radacina de hrean ras sau tocat se astupa ermetic si se lasa 24 de ore. Se bea cate o lingura, de 3 ori pe zi, inainte de masa.
- Ficatul se curata si cu un amestec din jumatate de pahar de "moare" de varza si jumatate de pahar de suc de rosii, care se consuma timp indelungat. Sau se consuma un amestec din parti egale de suc de castraveti, sfecla si morcovi. in cazul folosirii acestui amestec, se realizeaza si o curatare a vezicii biliare. Va amintesc ca sucul de sfecla nu se bea proaspat stors ci trebuie lasat minimum 2-3 ore ca sa "rasufle".
in afara de curatare, ficatul are nevoie si de sustinere alimentara. Va propun in continuare cateva retete de "rasfatare" alimentara a ficatului.
- Se prepara "supa in 5 minute". in apa clocotita sau supa de legume se adauga cate o lingurita de seminte de marar, urzica, patrunjel, telina, foi de dafin. Legumele: cartofi, morcovi, sfecla, varza, se dau prin razatoare iar ceapa si usturoiul se taie marunt. Totul se introduce in apa, se fierbe timp de 5 minute. Se lasa 20 de minute acoperit bine cu un prosop flausat. O lingura de ulei se adauga in farfurie. Supa se foloseste in caz de icter hepatic, hepatita, ciroza, pentru restabilirea functiilor hepatice. in timpul folosirii supei trebuie neaparat sa beti si suc de dovleac (bostan). - Toamna, timp de o luna, zilnic se beau cate 200 ml de suc de struguri care intareste nu numai ficatul ci si inima.
- La fel, toamna se beau de 3 ori pe zi cate 150 ml de suc de vinete, dupa care se consuma 1 lingura de dovleac ras sau tocat.
- Pentru insanatosirea ficatului, a vezicii biliare si a splinei, se prepara un pilaf din mei; meiul se fierbe putin (8-10 minute), apoi se acopera cu o prosop gros si se tine 30 de minute. Pilaful trebuie mancat in timpul zilei (nu se gateste pentru mai multe zile), fara sa fie incalzit (altfel scade efectul terapeutic).
- Daca medicul a confirmat afectarea ficatului, este indicat sa se consume zilnic jeleuri din fulgi de ovaz, care se prepara dupa reteta urmatoare: peste 1/2 de pahar de fulgi de ovaz se toarna 1 1 de apa fiarta la temperatura camerei, se adauga o bucatica de coaja de paine neagra sau o lingura de smantana, se lasa 2-3 zile sa se intareasca. Masa obtinuta se bate cu lingura de lemn si se strecoara prin tifon sau prin strecuratoarea cu gauri mici. Se pune la foc mic si se fierbe pana la ingrosarea amestecului, mestecand in permanenta. Se ia de pe foc atunci cand apar bulbuci. Jeleul obtinut se toarna in pahare, adaugand unt, sare, zahar sau lapte, dupa gust. in terciul ramas dupa strecurare se adauga 2-3 linguri de fulgi, inca o bucatica de coaja de paine neagra si 1 1 de apa. Procesul se repeta. Daca nu aveti posibilitatea sa fierbeti lichidul imediat dupa ce l-ati strecurat, pastrati-1 in frigider.
- in tratarea bolilor ficatului, mai ales in caz de hepatita si ciroza, batranii foloseau foarte des hreanul. Primavara se foloseau flori de hrean. Un pahar de flori de hrean se macereaza 10 zile in 500 ml de tuica si se bea cate o lingura de 3 ori pe zi, inainte de masa.
- Toamna se rade pe razatoarea marunta un pahar de radacini de hrean, se pune intr-un borcan de 1 1, care trebuie umplut cu apa clocotita. Borcanul se acopera si se lasa 30-40 de minute, dupa care se strecoara. Se consuma astfel: adultii - cate o jumatate de pahar, copii -cate un sfert de pahar, iar copiii pana la un an jumate - cate o lingura, de trei ori pe zi, inainte de masa, timp de 3 zile.
- La fel de des in vindecarea cirozei, ascitei (hidropiziei) foloseau bunicii nostri si ceapa. 1 kg de ceapa pisata se amesteca cu 2 pahare de zahar, se incalzeste in cuptor pana cand culoarea siropului devine galbena. Se consuma cate o lingura, dimineata pe nemancate, timp de cateva luni.
- O alta metoda de preparare a cepei: 1 kg de ceapa de culoare albastra, tocata prin masina sau data prin razatoarea marunta, se lasa la intuneric si la rece timp de 10 zile si se stoarce bine. Daca
Tratamentul trebuie inceput urgent, puteti folosi sucul dupa numai 3 zile de la preparare. Se beau cate 3-8 linguri pe zi, indiferent de starea bolnavului si gravitatea bolii. Reteta se foloseste si pentru restabilirea functiilor ficatului.
- Stramosii nostri foloseau pentru vindecarea ficatului tot ceea ce crestea pe langa casa omului. in caz de ascita, ciroza si pentru eliminarea pietrelor din vezica biliara (colecist), ei mai foloseau si cartoful. 1 kg de cartofi se spala bine cu periuta, se inlatura coltii (dupa necesitate), dar nu se rade coaja. Se fierb in 6 1 de apa, la foc mic, timp de 4 ore. Se adauga putina sare si se prepara piure, in apa in care au fiert cartofii. Se lasa pentru sedimentare atat timp cat este necesar ca apa de deasupra cartofilor sa se limpezeasca complet. Se toarna aceasta apa foarte atent, in alt vas si se beau cate 2 linguri, de 3 ori pe zi, cu 40 de minute inainte de masa.
- Batranii foloseau, de asemenea, si moare de varza. in caz de ciroza sau hepatita, se beau, incepand de dimineata, cate un pahar de moare la fiecare 1,5-2 ore, timp de 1 - 2 saptamani (sau pana la vindecare).
- Pentru toate bolile ficatului puteti prepara si sirop de dovleac. Se ia un dovleac galben, bine copt, se taie capacul si cu o lingura de lemn se scoate miezul cu semintele. inauntrul lui se toarna mierea de albine si se acopera cu capacul taiat. Se lipeste capacul cu scotch sau cu elastic, strans. Dupa o luna, dovleacul se curata de coaja, se da prin masina de tocat si se amesteca cu lichidul dinauntru. Se pastreaza la frigider. Se consuma cate 4 -5 linguri pe zi, intre mesele principale.
- Pentru eliminarea pietrelor de la ficat, bunicile noastre preparau sirop din sfecla rosie. 5-6 sfecle se taie si se fierb intr-un litru de apa, la foc mic, timp indelungat, pana apa se ingroasa. Se beau cu inghitituri mici cate 150 ml, de cateva ori pe zi, timp de 1,5 - 2 luni.
- Pentru icter hepatic si alte afectiuni hepatice se foloseau si vlastari de castraveti, uscati. 50 g de planta se fierbe in 0,5 1 de apa, la foc mic, 5 minute dupa ce apa incepe sa clocoteasca. Se inchide bine si se lasa o ora la intuneric. Se strecoara si se beau cate 0,5 pahare, de 3 ori pe zi. Ajuta si in caz de hemoragii interne (mai ales uterine).
Aici ne luam ramas bun de la retetele pe baza de legume si sa vedem cu ce ne mai poate ajuta natura mama.
- Pietrele la ficat provoaca uneori dureri puternice. Pentru micsorarea suferintelor se recomanda sa beti de 2-3 ori pe zi, glicerina din farmacie.
in prima site am scris ca multe retete au fost folosite in familia noastra. Vreau sa va propun o reteta cu care mi-am salvat propriul ficat, dupa ce imi administrasem o planta foarte laudata, dar care mi-a afectat nu numai ficatul ci si alte functii ale organismului. Pielea si ochii au capatat o culoare galbena, de parca eram de origine japoneza sau chinezoaica. Am baut ceai din plante care, atat separat, cat mai ales impreuna, au un efect foarte bun asupra ficatului. Seara, in 1,5 1 de apa adusa la fierbere, adaugam cate o lingura de imortela (galena), flori de galbenele, rostopasca, radacina de cicoare si o lingurita de petale de sofran. Lasam ceaiul sa fiarba timp de 2 minute, dupa care il lasam invelit pana dimineata intr-un prosop gros. A doua zi il beam toata ziua, in loc de apa sau ceai. Dimineata si seara, impreuna cu ceaiul, administram si cate o lingurita de seminte de armurariu, rasnite. Ca sa ajung la rezultate imbucuratoare mi-au trebuit 6 luni.
- Bolnavilor care au diferite probleme legate de ficat, li se recomanda inlocuirea cafelei, cu cafea din cicoare sau din seminte de pepene galben. 2 linguri de seminte se prajesc in tigaie, pana devin de culoare maronie sau roz, se racesc si se rasnesc. Pulberea obtinuta se foloseste in loc de cafea (o lingurita la 70-75 ml de apa).
- Radacinile de papadie se spala, se curata, se taie marunt si se usuca la umbra. O lingurita de radacini uscate se fierbe intr-un pahar de apa, timp de 20 minute, se beau cate 50 ml de 3-4 ori pe zi cu 15 minute inainte de masa.
Pentru dizolvarea pietrelor de la ficat (dar si de la rinichi) se foloseste binecunoscutul troscot, 2 linguri de planta cu un pahar de apa fierbinte se lasa 15 minute in termos, se raceste timp de 45 minute, se strecoara, se stoarce bine, se adauga apa fiarta pana la 250 ml si se bea cate 1/2 pahar de 2-3 ori inainte de masa.
- Pentru dizolvarea pietrelor de la ficat si pentru prevenirea formarii lor, se prepara infuzie dintr-o lingura de frunze de mesteacan si un pahar apa clocotita, care se lasa in termos 20 minute, se bea cate 50 ml dimineata si seara pana la masa timp de 10 zile profilactic si 20 zile pentru Tratament.
in caz de icter, 60 g coaja de salcie uscata si faramitata se fierbe intr-un litru de apa 15-20 minute, se lasa in termos timp de 24 ore. Dupa strecurare se beau cate 150 ml de trei ori pe zi inainte de masa.
- Puteti prepara si un amestec din 3 linguri de imortela galbena si cate 2 linguri seminte de marar pisate, menta, pelin, si coada-soricelului; 2 lingurite de amestec cu 2 pahare de apa clocotita se infuzeaza &J3re in termos. Ceaiul obtinut se bea timp de o zi in loc de apa.
- Pentru ciroza hepatica se prepara un amestec din ovaz pisat,
matase de porumb si radacina de cicoare, toate cate 50 g, o lamaie taiata marunt se fierbe in 500 ml apa timp de 5-8 minute. Dupa racire se adauga miere dupa gust. Se bea toata ziua in loc de orice bautura, timp de un an.
- Batranii recomandau in caz de ciroza, ca bolnavul sa bea zilnic cate 6 galbenusuri proaspete de ou.
- Daca disfunctia ficatului a provocat aparitia ascitei (hidropizie-popular dropica) se prepara tinctura din radacini de boz, 100 g radacina spalata si taiata marunt se tine 14 zile in 500 ml tuica. La inceput se beau 5 picaturi cu 100 ml apa, peste trei zile 8 picaturi, peste urmatoarele trei zile 15 picaturi cu 150 ml apa. Treptat doza se mareste pana la 30 picaturi cu 200 ml apa.
- O metoda mai placuta pentru ascita, un borcan umplut cu urzica taiata, peste care se toarna apa calda, se lasa acoperit cu tifon intr-un loc calduros. Dupa ce se termina fermentarea, se strecoara si se bea in loc de apa. Procedeul se repeta pana la rezolvarea problemei.
O metoda neobisnuita folosita in popor:
- Vindecatorii din popor foloseau o alta metoda pentru lecuirea ascitei, 15 gandaci de casa de culoare neagra se uscau bine, se faramitau praf, se amestecau cu un litru de apa si se lasau la macerat timp de 24 ore. Se consuma cate 100 ml de trei ori pe zi.
PENTRU RESTABILIREA FUNqiILOR FICATULUI DUPA HEPATITA, SE FOLOSESC Sl URMATOARELE METODE:
1. O lingura de dentita se fierbe 20 minute intr-un pahar cu apa. Copiii de la 6-12 ani beau cate 2 lingurite de trei ori pe zi, adultii cate 1/3 pahar de trei ori pe zi inainte de masa, timp de o luna. Reteta propusa se foloseste si in cazuri de diabet, bronsita, raceala, afectiuni ale splinei.
2. Se rasnesc in rasnita de cafea 30 g seminte de armurariu; se amesteca o lingurita de seminte cu 1/3 pahar apa calda si se bea de cinci ori pe zi cu 20 minute inainte de masa. Se recomanda si o alta metoda: semintele se tin in gura cinci minute, dupa care se inghit cu apa calda.
3. Cu patru ore inainte de culcare se amesteca in termos 1/2 pahar de stafide cu un pahar apa clocotita, se culca pe partea dreapta, se mananca stafidele incet timp de 20 minute, se bea si apa. Se repeta timp de 10 zile.
4. Un borcan de trei litri se incalzeste bine in aburi sau in apa fierbinte. Se toarna in el un borcan de 0,5 litri de macese, 3 borcane de 0,5 litri de zahar si restul volumului se umple cu apa fierbinte. Se amesteca cu o lingura de lemn si se lasa 3 saptamani la intuneric si la caldura. Iarna se tine langa calorifer. Borcanul trebuie sa fie permanent la cald. Se bea cate 1/3 pahar de trei ori pe zi inainte de masa pana se termina toata doza. Cura se repeta peste sase luni. 5. Si, in incheiere, inca o reteta gustoasa. Se culeg 200 flori de papadie din locuri curate, departe de sosele (drumuri), se taie mai marunt, se amesteca cu o lamaie taiata marunt si cu un litru de apa fierbinte. Se lasa acoperit sase ore. Se stoarce foarte bine prin doua straturi de tifon, se adauga 1 kg de zahar si se fierbe pe foc mic o ora si jumatate. Se mananca zilnic in loc de desert.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE