background img

Articole noi

Hernie inghinala

Hernie inghinala

Sunt multe situaţii, când, datorită ridicării unor sarcini grele, atât femeile, cât mai ales bărbaţii suferă de apariţia unei hernii inghinale.
Dacă apar dureri inghinale şi se observă o mică umflătură, este bine să masaţi locul cu ulei de sunătoare sau ulei de flori de migdale.
Un alt remediu, folosit în special la sate, constă în prepararea unui amestec de pelin şi vin. Se iau frunzele şi florile de pelin, se taie mărunt, se pun apă 4-5 linguri într-o jumătate de litru de vin. Se pune vinul la încălzit până ce a dat scurt în clocot. Se retrage de pe foc, se strecoară şi se umezeşte o bucată de cârpă curată în vinul fierbinte şi se aplică pe locul cu hernia inghinală. Deasupra se leagă o bucată de pânză curată şi uscată.
Un remediu sigur pentru a trata hernia inghinală constă în combinarea ceaiului de coada şoricelului şi traista ciobanului (o linguriţă vârfuită de coada şoricelului, una de traista ciobanului, la o cană 250 ml cu apă clocotită), se beau 3 căni zilnic, cu comprese calde din extract de traista ciobanului pe locul cu pricina.
Şi ceaiul preparat din cretişoară, proaspăt culeasă se recomandă pentru tratamentul herniei inghinale. O linguriţă vârfuită de plantă tăiată mărunt se opăreşte cu o cană (250 ml) de apă clocotită, se lasă un minut apoi se strecoară. Se beau 3 căni din acest ceai zilnic.
în afara compreselor cu extract de traista ciobanului se poate folosi esenţa (extract în alcool) de traista ciobanului.
Se culeg plante proaspete de traista ciobanului. Se taie mărunt şi se pun într-o sticlă. Se toarnă alcool rafinat de 38-40% până ce s-a acoperit nivelul plantelor. Se lasă la loc luminos şi călduros timp de 10-14 zile. Cu această esenţă se fricţionează la nevoie locul unde a apărut hernia inghinală

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE