background img

Articole noi

LUCERNA - Ceai de lucerna

LUCERNA - Ceai de lucerna



Lucerna, utilizata in mod obisnuit ca nutret, este folosita in medicina naturista de multa vreme, pentru efectele ei te­rapeutice. Frunzele de lucerna contin cantitati mari de beta-caroten, vitamina B, C, D, E si K, dar si substante minerale: potasiu, fier, calciu si fosfor. Ultimele doua substante minerale sunt deosebit de utile pentru sistemul osos si pentru dantura. Datorita continutului crescut de clorofila, lucerna este un detox-ifiant foarte bun.

Denumirea engleza a lucernei este alfalfa. Acest cuvant de origine araba inseamna "tata" si provine, probabil, din efectele sale terapeutice si fortifiante.

Utilizare. Se poate utiliza cu mare succes in tulburarile digestiv» acute si cronice, se recomanda in cazurile de balonare, ulcere, anorexie, deoarece contine cantitati mari de
LUCERNA - Ceai de lucerna



vitamina U (la fel ca si varza cruda sau zeama de varza). Lucerna are actiune alcalinizanta, neutralizand astfel acidul gastric, iar impreuna cu bacilul Acidophilus are actiune antimi-cotica.
Lucerna este si un bun laxativ, diuretic, antipiretic (de scadere a febrei).
Extractul de lucerna este foarte bun pentru varstnici. Fortifica sistemul imunitar si incetineste procesele de imbatranire. Creste puterea fizica, pofta de viata, asigura un somn mai odihnitor. Lucerna este folosita in terapia eistitelor acute si cronice, precum si a prostatitelor. Actioneaza lent, dar eficace. Datorita continutului de vitamina K, lucerna previne sangerarile, faciliteaza coagularea sangelui, scade pierderile sangvine excesive din timpul ciclului menstrual.
Atentie!
Dupa un consum de 2-3 luni se recomanda o pauza de o luna. Cei care urmeaza un tratament cu anticoagulante pot consuma extract de lucerna sau alte produse cu vitamina K numai la sfatul medicului.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE