background img

Articole noi

Nopalin

Nopalin

Nopal, cunoscut si sub denumirea de cactusul "para cu tepi", este un membru al familiei Cactus, apartinand speciei Opuntia. Datorita componentelor sale utile, are numeroase efecte curative, prin urmare, utilizarea sa esteNapalin 200 tablete din ce in ce mai extinsa. Nopalin este un preparat care contine tulpina uscata de Nopal, care este o planta bogata in vitamine, minerale si fibre.

Are o valoare deosebita intre produsele naturale datorita faptului ca, pe langa efectul de control al metabolismului contine, de asemenea, substante nutritive utile organismului. Care sunt efectele benefice ale Nopalului asupra sanatatii? Antioxidant, reducerea nivelului colesterolului si trigliceridelor, reglarea eficienta a greutatii corporale, reglarea functiilor gastrointestinale, curatarea colonului, reglarea functiilor hepatice.

Datorita caracteristicilor sale benefice susmentionate, Nopalin este un produs foarte bun, care poate fi utilizat in mai multe scopuri. Pe langa versalitatea sa, anumite efecte benefice merita a fi mentionate separat: astfel, Nopalin poate fi un supliment foarte util pentru controlul greutatii corporale si pentru scaderea in greutate prin cresterea senzatiei de satietate, inhiband apetitul si prevenind obiceiul de supra-alimentare sau acela de a lua gustari frecvente.

În acelaşi timp, reduce şansele de formare a celulitei (adică, inflamarea ţesutului conjunctiv lax) şi retenţia exagerată. Controlează producţia gastrică acidă, reducând astfel riscul dezvoltării ulcerelor gastrice şi duodenale. Un efect benefic suplimentar al Nopalului este acela de reducere a nivelurilor crescute de colesterol şi trigliceride şi de normalizare a glicemiei. Componentii chimici cei mai importanti ai nopalului sunt: aminoacizi (in numar de 17, dintre care 8 sunt esentiali); vitamine (beta - caroten vitamina C, vitaminele B1, B2, B3); minerale (Ca, Mg, Na, K, Fe) si fibre (atat insolubile lignina, celuloza, hemiceluloze, cat si insolubile pectina, mucilagii, gume).

Prin continutul bogat in aminoacizi produsul poate determina scaderea apetitului. De asemenea, impiedica forma rea lipidelor, accelereaza catabolismul lipidelor si eliminarea acestora din organism. Datorita acestor efecte, Nopalinul poate fi recomandat persoanelor supraponderale sau obeze. Nopalinul stabilizeaza nivelul glicemiei prin cresterea sensibilitatii organismului la insulina. Studii experimentale au demonstrat atat la diabetici, cat si la oamenii sanatosi, un efect hipoglicemiant la maximum 4-6 ore de la administrarea produsului.

Putem deci spune ca, prin efectul hipoglicemiant si prin vitaminele din compozitie, acest supliment reduce complicatiile diabetului zaharat, adica retinopatia, arterioscleroza diabetica etc. Aminoacizii, fibrele si vitamina B3 previn conversia excesiva a glucidelor sangvine in lipide. De asemenea, prin accelerarea catabolismului lipidic, Nopalinul reduce nivelul colesterolemiei, trigliceridemiei si LDL. Vitamina B3 (niacina) poate converti colesterolul LDL in forma HDL si prin aceasta reduce riscul bolilor cardiovasculare. Efectul antiaterosclerotic se datoreaza aminoacizilor, fibrelor si antioxidantilor prezenti in compozitie.

Unele tulburari gastrointestinale pot fi reduse prin consumul Nopalinului deoarece fibrele vegetale si mucilagiile protejeza mucoasa gastrointestinala si regleaza productia de acid gastric. Asigura, in acest mod, o protectie eficienta persoanelor care consuma alimente condimentate sau urmeaza un tratament cu antiinflamatoare. Ajuta la detoxifierea ficatului si organismului. Fibrele solubile si insolubile contribuie la absorbtia apei, asigurand o traversare mai facila a alimentelor prin tractul digestiv si un peristaltism intestinal normal ­aminoacizi existenti in compozitte. Pentru considerentele enumerate mai sus, contribuie la mentinerea starii de sanatate, fiind util in situatiile in care este perturbata homeostazia organismului.

O tableta Nopalin contine:
Nopal (cactusul "para cu tepi") 300 mg

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE