background img

Articole noi

PREPARATELE TIROIDIENE Sl ANTITIROIDIENE

PREPARATELE TIROIDIENE Sl ANTITIROIDIENE

Preparate: Metiltiouracil - comprimate de 0,005 g (8 comprimate/zi); Carbima-zol - comprimate de 0,005 g (1 - 3 comprimate/zi). Aceste substante atenueaza hipertiroidia, inhiband sinteza hormonilor tiroidieni. Actiunea lor este slaba asupra tiroidei normale.
Reactii adverse: accidente alergice; deprimare a hematopoiezei (granulocito-penie, trombopenie); eruptii cutanate; febra, icter, tulburari digestive; hipertiroidie si, uneori, au chiar actiune gusogena prin supradozaj.
Iodurile de potasiu si de sodiu reduc volumul tiroidei si atenueaza hipertiroidia. Au actiuni expectorante si antiinflamatorii.
Reactii adverse: iodism (cefalee, febra, eruptii cutanate, iritatie digestiva, catar al cailor respiratorii superioare si al conjunctivei); fenomene de intoleranta, uneori grave.
Radioiodul (I13f) are un puternic efect antitiroidian. Prezinta insa riscul can-cerizarii si al hipotiroidismului.Mer/ (comp. 5 mg) si Carbimazolul (comp. 5 mg) au actiune antitiroidiana.

PREPARATELE TIROIDIENE Sl ANTITIROIDIENE
Hormonii tiroidieni stimuleaza metabolismul tisular si servesc ca medicatie de substituire in insuficienta tiroidiana. Sunt contraindicati in insuficienta cardiaca si coronariana.
Preparate: Tiroida - drajeuri de 45 mg; Troida forte (dr. 24 mg, si pulbere de glanda tiroida (1 - 3 drajeuri, 4 - 5 zile pe saptamana); Tiroton (liotironina) -comprimate de 20 micrograme.
Antitiroidienele sunt substante care inhiba formarea hormonilor tiroidieni:

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE