background img

Articole noi

Tratamentul hipertrofiei de prostata

Tratamentul hipertrofiei de prostata

Vom expune in cele ce urmeaza atit tratamentul preventiv, cit si tratamentul curativ al hipertofiei de prostata si, de asemenea, al adenomului (cancerului) de prostata. Prostata este un organ asezat sub vezica urinara. Ea infasoara uretra in prima portiune a acesteia, imediat sub vezica urinara. Prostata are marimea unei nuci. Ea secreta un lichid, numit lichid prostatic, care lubrefiaza sperma, ce se evacueaza in timpul ejacularii.

Cauzele hipertrofiei de prostata

Cauzele hipertrofiei de prostata sint: ereditare si cele produse de un mod de viata si de alimentatie gresit. Atit abstinenta, cit si excesul sexual pot produce hipertofia acestei glande. De asemenea, modul de viata si de munca: contactul cu substante toxice, ca chimicale, metale precum cadmiul, ingestia exagerata de bere, cafeaua, tutunul, drogurile; meseria de sofer, situatie in care soferul, sezind in permanenta, este zdruncinat de miscarile vehiculului, iar sezutul, impreuna cu organele din jur, inclusiv prostata, sint in permanenta izbite.

Datorita cauzelor enumerate mai sus, glanda prostata se hipertrofiaza, capatind un volum de doua, trei si chiar patru ori marimea ei naturala. Odata prostata hipertrofiata, ea va apasa pe uretra, pe unde se face eliminarea atit a urinei, cit si a spermei, astfel incit se produce o constrictie a canalului uretrei, uneori cu obstructie si dureri atit in timpul mictiunii, cit si al ejacularii, cu urinari frecvente, cu necesitatea de a urina imediat si uneori cu scaderea libidoului.

Tratamentul

Leucopenul din rosii, cit si din alte fructe si zarzavaturi reduce marimea prostatei la normal.

Dintre tratamentele naturiste, folosite in medicina straveche romaneasca, este foarte folositor tratamentul cu frunze de patlagina, care se poate administra astfel: se iau frunze proaspete de patlagina de pe cimp sau din livezi, se spala bine si se infasura penisul cu citeva astfel de frunze. In caz de retentie urinara din cauza congestiei si hipertrofiei prostatei, intr-o ora sau in citeva ore, prostata se descongestioneaza, iar bolnavul poate sa urineze. In continuare, aplicarea in fiecare zi a citorva frunze verzi de patlagina produce descongestionarea si reducerea prostatei la dimensiunile ei normale. Tratamentul cu frunze de patlagina trebuie urmat saptamini si luni de zile, pina ce prostata revine la dimensiunile ei normale si pina ce simptomele dispar.

S-ar parea ca prin absorbtie in prostata ajung niste principii active din patlagina, principii care au atit efect anticongestiv, cit si antiviral si antibacterial, caci s-a constatat si vindecarea unor infectii urinare.

Pentru cei care au posibilitati financiare mai mari, le recomandam sa dea un telefon in USA, la numarul urmator: 1-800-287-3800, la care adaugati prefixul de contact dintre Romania si SUA. Solicitati produsul intitulat Super Prostate Formula.

Contra unei sume de aproximativ 80 de dolari USA, agentia respectiva va va trimite prin posta un pachet de produse naturiste, preparate din urzici, leucopen, care se gaseste in rosii din Saw Palmetto, si Beta Sitosterol.

Pachetul care se trimite prin posta contine o brosura cu informatii, plus modul cum pacientul trebuie sa urmeze cu pilulele respective, care, dupa un tratament zilnic, timp de citeva luni de zile, da rezultate excelente, salvindu-i pe pacienti de tratamentul chirurgical, care este foarte mutilant.

Pachetul contine aproximativ 300 de pilule, cantitate suficienta pentru un tratament continuu de trei luni.

Tratament preventiv

In primul rind, evitarea cauzelor producatoare de hipertofie.

- S-a constatat ca alimentarea cu urmatoarele alimente previne sau chiar amelioreaza hipertofia de prostata:

- Consumul de rosii, castraveti, urzici si in general fructe proaspete si zarzavaturi, nepreparate termic; spanac, broccoli, sfecla, varza, nuci, usturoi, ciuperci, ceapa verde, hrean, loboda, mazare, linte, fasole, stir, salata, seminte de orice fel de pepeni, si in special seminte de pepeni, caun, ginseng, uleiuri vegetale.

Dintre cele enumerate mai sus, unele zarzavaturi, ca mazarea, lintea, fasolea, stirul etc. trebuie preparate termic. Se recomanda insa ca acolo unde se poate, zarzavaturile sa se consume in stare proaspata si nepreparate termic.

Zinc si leucopen

Se pot cumpara de la farmacii preparate cu Zinc sau se consuma produse vegetale si fructe care contin zinc. Tratamentul cu Zinc trebuie asociat cu Vitamina B6, caci aceasta sprijina absorbtia Zincului. Rosiile contin o substanta chimica, denumita leucopen, care reduce riscul hipertrofiei de prostata si chiar amelioreza simptomele si reduce prostata la marimea normala.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE