background img

Articole noi

Aparatul digestiv


Aparatul digestiv



Organele care constituie aparatul digestiv sunt: gura, esofagul, stomacul, intestinul subtire si gros, rectul si anusul, ficatul si pancreasul. Gura este descrisa la „Organe de simt", in cadrul aparatului digestiv mai sunt descrise apendicele si vezica biliara.

In tratamentul bolilor digestive, cel mai eficient este repausul alimentar, mai ales cand exista o boala in faza acuta, care va fi insotit de tratament naturist cu plante medicinale (sub forma de ceaiuri, pulberi, ulei sau tincturi), produse apicole, argila sau anumite ape minerale. Apoi se vor consuma alimente-medicament precum fulgii de cereale integrale, anumite condimente, fructe si legume crude, in functie de afectiune. Fructele si legumele crude sunt contraindicate in gastrita acuta si colita de fermentatie.

Iata cateva remedii naturiste eficiente in bolile digestive :
•    Sunatoarea ajuta in digestia dificila, dispepsii, gastrite, prin reglarea cantitatii de sucuri gastrice secretate, stimularea vezicii biliare si a ficatului. Avand efect calmant si astringent, trateaza colita de fermentatie si diareea.

•    Pelinul stimuleaza puternic digestia, vezica biliara, peristaltismul gastric si intestinal. Ajuta in caz de balonare, constipatie, colita de putrefactie, dupa indigestii sau toxiinfectii alimentare.

•    Cimbrul este un antibiotic natural, ajutand in enterite, colite de fermentatie si putrefactie, toxiinfectii alimentare. Elimina parazitii intestinali (ascarizi, tenia, giardia).

•    Scoarta de stejar este antiseptic si puternic astringent. Ajuta in tratarea colitei de fermentatie, a diareei si a infectiilor gastrointestinale. Deoarece produce constipatie, in caz de toxiinfectii se va administra dupa ce materiile toxice au fost eliminate. Ajuta si in oprirea hemoragiilor interne.

•    Mugurii de plop si similar, dintre produsele apicole, propolisul, care este cel mai important, avand efect dezinfectant, antiinflamator, cicatrizam si antiparazitar. Ajuta in toxiinfectii, enterite, enterocolite, infectii cu giardia.

•    Argila are efect regenerativ si antiinfectios, normalizand activitatea enzimelor. Ajuta in tratarea colitei de fermentatie, a dispepsiei, enteritei si gastritei.

•    Carbunele vegetal absoarbe substantele toxice, combate balonarea si infectia cu micro­organisme, elimina aciditatea excesiva. Ajuta in enterite, colite de fermentatie si putrefactie, gastrita si ulcer, diaree si toxiinfectii alimentare.

•    Apele minerale cloruro-sodice (constipatie, gastrita hipoacida, balonare, constipatie), sulfuroase (colite cronice, enterocolite, contipatie, boli ale vezicii biliare) sau alcaline (colite de fermentatie, gastrite acide).

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE