background img

Articole noi

Artroza, artrita, coxartoza

Artroza, artrita, coxartoza

Indrumarile urmatoare sunt valabile si pentru inflamatiile articulare, deformarile ar-ticulare si fenomenele de uzura. Acestea sunt vindecabile, durerile dispar incetul cu incetul, chiar si deformarile se retrag treptat intr-o perioada de unul pina la doi ani. Bolnavii care merg in baston sau in cirje le lasa iarasi deoparte dupa un timp relativ scurt. Se bea dimineata, 1/2 ora inainte de micul dejun, si seara, 1/2 ora inainte de cina, 1 ceasca cu ceai de coada-calului (coada-calului este oparita si lasata 1/2 minut in repaos), iar in timpul zilei se consuma 4 cesti cu ceai de urzici {si urziciie se oparesc si se lasa intr-un scurt repaos de 1/2 minut) Din aceste 4 cesti se scoate de 3 ori cite 1/2 ceasca si se toarna de fiecare data 1 lingura de bitter suedez inauntru. Cantitatea se bea, repartizata in portii, inainte si dupa fiecare masa.
In orice regiuni ar aparea dureri, la genunchi sau alte incheieturi, se pun comprese cu bitter suedez si se lasa timp de 4 ore. A nu se uita: pielea trebuie unsa in prealabil cu untura de pore sau alifie de filimica, iar de fiecare data dupa tratament se pudreaza ca sa nu apara mincarimi. Se calca cu fierul de calcat frunze de varza creata (varza nemteasca) sau de varza alba, se aplica pe incheieturtie dureroase si se leaga cu o bucata de pinza pentru a se pastra calde; vor aduce alinare.

Si frictionarile incheieturilor cu esenta de tataneasa ajuta ca sa devina durerile mai suportabile. In caz de inflamatii articulare sunt indicate compresele cu aburi de coada-calului.
Pe Iinga frunzele de varza se recomanda cu caldura mai ales compresele cu frunze de brinca-ursului (Heracleum sphondylium), numita popular si crucea-pamintului, talpa-ursului sau urechea-porcului. Aceasta planta se gaseste pretutindeni pe povirnisuri, pante, cimpii, ca si in padurile rare, umede, de foioase sau de foioase amestecate cu conifere sau inzavoaie, crescnd ca buruiana. Planta are umbele mari, plate, acoperite intr-o nuanta verzulie sau rozpal si sare in ochi pe cimpii si pante datorita marimii ei deosebite.
Bunica noastra in virsta de 93 de ani a capatat brusc la genunchiul sting o umflatura spre dreapta cu dureri puternice. Cea care pina atunci se misca foarte usor a trebuit sa recurga la ajutorul bastonului si de-abia putea sa mearga chiar si cu el. Timp de 2 saptamini i-am pus ziua comprese cu ierburi suedeze (4 ore) si noaptea frunze fierbinti de varza calcata. Ce-i drept, durerile au cedat putin, dar stingherirea in mers a ramas. Atunci am luat frunze de talpa-ursului si am avut succes cu ele chiar din prirria zi. Am spalat frunzele, le-am zdrobit pe un fund de lemn si le-am aplicat peste noapte direct pe genunchiul bolnav. In ziua urmatoare, greutatea in mers a disparut ca suflata de vint. Numai umflatura se mai vedea. Deci, in seara urmatoare am repetat aplicarea compresetor si astfel, spre bucuria noastra, a disparut si umflatura. Bunica noastra, care intre timp a implinit 94 de ani, merge in continuare fara baston. Au incetat toate durerile si neplacerile de la genunchi.

Foarte recomandabila ar fi o data pe luna o bale de sezut cu coada-calului, din 100 grame de plante care se lasa in apa rece sa se moaie peste noapte; a doua zi, totul se incalzeste; durata baii - 20 minute. Apa de baie mai poate fi turnata de 2 ori inapoi peste plante, reincalzita si folosita pentru alte doua bai de sezut.
O calugarita scrie: ,,ln aprilie v-am cerut sfatul. Nu mai puteam dormi de durere nici o noapte. La indicatia dumneavoastra, am baut atunci zilnic cite 4 cesti cu ceai.de urzici proaspete, in care am diluat 3 lingurite plus 1 lingura de bitter suedez. Trebuie sa va comunic cu bucurie ca acum, dupa o jumatate de an, nu mai am nici o durere in sold si operatia nu mai este necesara. Lucrez intr-un camin de batrini si am putut ajuta multi bameni virstnici cu aceste plante".

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE