background img

Articole noi

Eczema uscata, caderea masiva a parului

Boli de par
Eczema uscata, caderea masiva a parului

O data pe saptamana, parul se spala cu apa fiarta de izvor, de fantana sau cu apa de ploaie, dupa care radacinile parului se frictioneaza timp de 15 minute cu sare de bucatarie iodata. S-a constatat ca 6 proceduri sunt suficiente pentru combaterea definitiva a bolii. Cu toate acestea, pentru profilaxie, tratamentul trebuie repetat periodic. Daca toti oamenii ar urma acest tratament, nu ar exista nici o persoana care sa sufere de calvitie. Nu va spalati parul cu apa tratata chimic de la robinet, nu va spalati cu apa fierbinte, ci doar cu apa calda, si feriti-va pielea capului de arsita si ger, pentru a nu se usca radacinile parului.
Matreata

Coaja de la 4 lamai se fierbe timp de 10 minute intr-un litru de apa si se strecoara. Cu fiertura rezultata se clateste parul proaspat spalat, o data pe saptamana. Tratamentul combate definitiv matreata.
Pentru intarirea radacinilor

Toamna tarziu sau la inceputul primaverii se scot din pamant radacini de brusture de un an, se spala si se stoarce sucul. Toate acestea trebuie facute foarte repede, pentru ca atat radacinile, cat si sucul se oxideaza si se innegresc foarte repede. Pielea capului se frictioneaza energic cu suc, de doua-trei ori pe saptamana. De asemenea, sucul proaspat de radacini de brusture poate fi amestecat (in proportii egale) cu vodca, in cazul acesta rezistand mai mult. Inainte de intrebuintare, amestecul se combina in proportii egale cu apa. Se frictioneaza radacinile.
Doua linguri de miere se dizolva intr-un litru de apa clocotita. Se lasa sa se raceasca si se frictioneaza pielea capului, de doua ori pe saptamana. Amestecul intareste bine radacinile parului si ajuta la cresterea lui rapida si frumoasa.
Tratament pentru par frumos

Pentru ca parul sa creasca frumos, sa nu cada si sa fie des, pieptanati-l in fiecare zi timp de 15-20 de minute cu un pieptan cu dinti de lemn.
Recolorarea parului carunt

Sucul obtinut din stoarcerea unui kilogram de coacaze negre se amesteca cu 4 g de sulfat de fier si se aduce la starea de fierbere. Cu lichidul rezultat, se umezeste parul zilnic, timp de doua saptamani.
Contra parului gras

Pentru a trata seboreea, se prepara o fiertura din 200 ml de scoarta maruntita de stejar si 1 l de apa. La 200 ml de fiertura se adauga o lingurita de miere. Lichidul rezultat se aplica pe toata lungimea parului masand usor. Se lasa sa actioneze 30-40 de minute si se clateste cu apa fiarta si racita. Tratamentul se face de doua-trei ori pe saptamana.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE