background img

Articole noi

Ceai de maghiran

Ceai de maghiran


Maghiranul este originar din Arabia si Egipt. La noi se cultiva pe suprafete intinse ca planta condimentara. Este culti­vat in judetele: Neamt, Ilfov, Braila, Buzau si in sudul Doljului.

Planta inflorita se foloseste mai rar in scopuri terapeu­tice.

Contine ulei volatil format din: terpinen, terpineol, car-vacrol; acid ursolic, beta sitosterina, vitaminele A si C.
Ceaiul se prepara dintr-o lingurita de maghiran maruntita, peste care se toarna o ceasca cu apa fierbinte. Pe zi se beau doua-trei ceaiuri indulcite.
Ceaiul de maghiran stimuleaza digestia, ajuta la eli­minarea gazelor, mareste pofta de mancare si calmeaza coli­cile stomacale, se foloseste in combaterea insomniilor si are insusirea de a mari diureza.
Utilizare. Se utilizeaza mult in industria alimentara pen­tru condimentarea preparatelor din carne.
Ceai de maghiran
Intern se recomanda in anorexie, balonari intestinale, insomnie, gastrite hipoacide.

Extern, sub forma de cataplasme caldute facute din frun­ze de maghiran, calmeaza colicile intestinale la copii.
Intern se foloseste sub forma de infuzie, 2 lingurite la 200 ml de apa fiarta.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE