background img

Articole noi

Impatimitii dupa un bronz perfect sant la fel ca drogatii

Impatimitii dupa un bronz perfect sant la fel ca drogatii

Aceasta teorie se bazeaza pe un studiu publicat de revista American dermatology association, una dintre cele mai bune in acest domeniu, unde selectia articolelor este extrem de rigida.

Un studiu precedent coordonat de profesorul Richard Wagner, de la Universitatea din Texas, atrasese deja atentia ca peste 53 la suta dintre americani sant potentiali sclavi ai bronzului. Colegul sau de breasla, Mandeep Kaur, de la Wake Forest University Baptist Medical Center, a continuat cercetarile lui Wagner si a efectuat o serie de teste clinice. El a administrat o doza de naltrexon, substanta care se da toxico-dependentilor pentru a-i elibera de heroina, la opt persoane, care se expun frecvent razelor ultraviolete, si altui grup format tot din atatea persoane, care nu simteau necesitatea unei astfel de activitati.

In cazul primului grup, s-au constatat simptomele tipice ale abstinentei: tremur, greturi sau dureri de cap, simptome inexistente la cel de-al doilea grup. Concluzia este clara: bronzul creeaza obisnuinta, generand o dependenta biochimica indusa de actiunea razelor solare care stimuleaza productia de endorfina, morfina naturala.

Aceasta descoperire pune sub semnul intrebarii obisnuintele unui mare numar de persoane din lumea show-bizz-ului, deja ahtiate dupa bronz si din motive profesionale. Printre acestea se afla vedete de calibru precum Came-ron Diaz, Madonna, Scarlett Johansson sau Nicole Kidman, obisnuite ale razelor de soare. "Ideea de a intelege de ce multe persoane vor cu atata frenezie sa se bronzeze ne-a venit in urma unor discutii cu pacientii bolnavi de cancer de piele.

Constienti de riscurile legate de o expunere lunga la soare, cautau contraargumente de tipul: insa, doctore, cand stau la soare ma simt atat de bine, atat de relaxat", a explicat Wagner, care pune aceasta senzatie de multumire pe seama fericirii unui drogat atunci cand si-a primit doza zilnica. Acest fenomen este cunoscut si dermatologilor: "Se stia ca senzatia de relaxare era legata de producerea de endorfina, la randul sau stimulata de lumina solara. Cum dovezile ne-au fost confirmate de cercetatori, eu cred insa ca, pe langa dependenta biochimica, "drogatii de soare" sufera si de o dependenta psihica. in general, sant persoane vanitoase, foarte pline de ele, doritoare sa primeasca atentie si care pun mult pret pe aspectul exterior.

Atunci cind nu sant bronzate, nu se simt bine", a spus Mauro Picardo, directorul Institutului "San Gallicano" din Roma. De obicei, persoanele "suferinde" nu se multumesc doar sa se "prajeasca" la soare atunci cand merg la mare, in timpul vacantelor. Chiar si iarna merg la solar de doua-trei ori pe saptamana si profita de orice ocazie pentru a se mai bronza un pic. (Saptamana)

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE