background img

Articole noi

Laptisor de matca

Laptisor de matca




Laptisor de Matca

Laptisorul de matca, produs de albinele doici, pentru hrana puietului (determinând cresterea si dezvoltarea diferentiata a indivizilor care compun colonia). Prin continutul de proteine, grasimi, zahar, vitamine si substante minerale, într-o proportie solicitata de organismul nostru, laptisorul poate constitui un supliment alimentar si pentru om.

în perioada de trei zile când puietul de albine lucratoare consuma laptisor, ele au cea mai mare dezvoltare, crescând în greutate de aproximativ 250 de ori. Matca, folosind ca aliment numai laptisorul, se maturizeaza mai repede cu cinci zile decât albinele lucratoare si are la maturitate aproximativ dublul greutatii unei albine. Viata unei albine lucratoare este de aproximativ 35-40 zile, în timp ce matca, utilizând ca aliment numai laptisorul de matca, are o existenta de 5-6 ani si este extrem de prolifica (poate sa depuna aproximativ 3000 de oua pe zi). Prin prisma acestor fapte efectele biologice ale laptisorului pot fi considerate deosebite.

însusiri terapeutice ale Laptisorului de Matca

Datorita continutului remarcabil de aminoacizi, lipide, glucide, vitamine, hormoni, enzime, substante minerale, faeton vitali specifici, substante cu rol biocatalizator in procesele de regenerare a celulelor, laptisorul de matca se poate utiliza într-o gama larga de afectiuni, fie ca atare, fie adaugat altor produse medicamentoase, lata câteva da efectele sale asupra organismului:

- administrat în hrana amelioreaza starea generala a copiilor imaturi, a bolnavilor sau covalescentilor;

- la batrâni înlatura astenia fizica si psihica, reduce tulburarile neuro-circulatorii si pe cele de memorie, îmbunatateste vederea, stimuleaza apetitul si starea generala;

- efect recunoscut în cresterea potentei masculine;

- este dinamizant pentru cei eu depresii nervoase;

- intervine în normalizarea sistemului neurovegetativ si a dispozitiei;

- creste randamentul muncii fizice si intelectuale;

- este protector al organismului si regulator a! metabolismului;

- efect pozitiv în tratarea unor tulburari- patologice ca arteroscleroza si

steatoza hepatica;


- reduce nivelul colesterolului din sânge;

- intervine în regenerarea celulara si combaterea unor urticarii, eczeme,

degeraturi, psoriazis, hipercheratoze, seboree si alopecii;


- îmbunatateste functiile miocardului si ale vaselor coronare, micsoreaza crizele de anghina",

- influenteaza considerabil apetitul sexual;

- în ameliorarea astmului bronsic;

- are însusiri antimiocrobiene, actionând bacteriostatic si bactericid.

Tratamentul cu laptisor de matca nu este indicat pentru toate bolile. Astfel, este contraindicat în boala Adison, bolile acute infectioase, maladii ale glandelor suprarenale, intoleranta la laptisor etc.

Intoleranta si fenomenele secundare se produc sub forma de reactii alergice; suptii pe piele, inflamatie locala, înrosire, mâncârime, dureri abdominale, deranjamente gastrice, voma. diaree.

Laptisorul de matca nu trebuie sa se administreze scara, din cauza reactiilor de excitatie dese, care duc la insomnii

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE