1/30/2009

Proprietatile biologice ale apei

Proprietatile biologice ale apei

Apa potabilă nu trebuie să conţină organisme animale, vegetale şi particule vizibile cu ochiul liber.

În apa potabilă nu se admite să existe nici un organism dăunător sănătăţii, cum sunt ouăle sau larvele de paraziţi, alte organisme biologice indicatoare de impurificare, organisme care prin înmulţire în masă modifică proprietăţile organoleptice sau chimice ale apei şi care pot produce degradări ale instalaţiilor.

Analizele biologice complete de laborator servesc, în mod eficient, la aprecierea poluării apei (H.Straus). Aceste analize se bazează pe evidenţierea relaţiilor ce există între apă şi organismele acvatice. Astfel, unele pot să se dezvolte numai în ape practic curate, altele, din contra, necesită ca substrat nutritiv o cantitate mai mare de substanţe organice.

Un alt factor hotărâtor în dezvoltarea organismelor acvatice îl reprezintă oxigenul şi anume unele necesită cantităţii mari de oxigen pentru existenţa lor, altele din, contra, trăiesc în mediu anaerob.

Adaptarea diferitelor organisme la anumite condiţii ecologice permite utilizarea lor ca indicatori sanitari ai surselor de apă, dând posibilitate de a aprecia dacă acestea sunt sau nu poluate.

0 comments:

Trimiteţi un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Imparte informatia cu prietenii tai !

Cautari frecvente

sanatate verde plante medicinal terapii naturiste leacuri babesti tratatement pentru dictionar plante medicinale plante medicinale.ro terapii complementare plante medicinale romanesti psoriazis tratament naturist referat plante medicinale tratament naturist plante medicinale poze plante medicinale galbenele remedii pentru hemoroizi tratament pentru matreata alifie pentru hemoroizi remediu pentru cosuri tratament remedii pentru diabet totul despre hemoroizi remedii diabet alifie Avertisment: sanatateverde.blospot.com va ofera informatii despre terapii complementare, naturiste, care vin în ajutorul bolnavului, si care nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale(decat daca este optiunea dvs. strict personala), ci le completeaza. Noi nu suntem responsabili pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita a vreunui tratament. Va multumim tuturor ca folositi sanatateverde.blospot.com !
//SEO SCRIPT POWERED BY www.alltechbuzz.in