background img

Articole noi

Trucuri pentru un aspect fizic placut

Trucuri pentru un aspect fizic placut

Indiferent daca este iarna, primavara, vara sau toamna, aspectul fizic nu este de neglijat. Fiecare dintre noi este preocupat, intr-o masura mai mica sau mai mare, de felul cum arata, dar nu toti o recunoastem. De fapt, felul cum aratam spune ceva si despre personalitatea noastra. Iata citeva idei pentru mentinerea unui aspect fizic armonios.

Acneea

Pentru tineri in general, dar nu numai pentru acestia, acneea face parte din categoria problemelor inestetice ingrijoratoare. Dar daca aceste persoane cunosc cauzele aparitiei si dezvoltarii ei si dau dovada de vointa, acneea nu mai reprezinta o grija in plus.

Sapunul hidratant si pasta de dinti

Cu totii stim ca acneea nu este o boala contagioasa, microbul ei aflindu-se in organismul nostru, de ea nu ne putem apara, dar o putem preveni si trata.

Iata ce avem de facut in acest sens.

Spalati-va pielea cu un sapun hidratant. Pentru o acnee severa, este important sa consultati medicul inainte de a cumpara diferite produse de la farmacie.

Este recomandat ca produsele care contin uleiuri sau alte materii grase sa fie evitate, caci ele nu au capacitatea de a impiedica dezvoltarea acneei, din contra, ele pot conduce la aparitia unei inrosiri persistente. Un alt sfat, indiferent daca suferiti sau nu de acnee, este acela de a nu pune miinile pe fata, caci miinile dumneavoastra ating tot felul de lucruri purtatoare de microbi si mizerie.

Nu ar trebui sa va ascundeti acneea prin fel si fel de metode, care va pot spori numarul cosurilor, dar, daca vi se intimpla sa va apara un cos oribil pe fata inainte cu trei zile de a face o fotografie pentru legitimatia de serviciu, permisul de conducere, pasaport etc., folositi un truc de pe vremea bunicii, care consta in aplicarea de pasta de dinti, inainte de culcare, pe locul cu pricina. Este un truc vechi care da rezultate, ca multe altele!

Iarna si efectele ei asupra pielii

Pielea este sensibila in orice anotimp, dar conditiile climatice ale iernii constituie pentru ea un adevarat pericol. Gerul favorizeaza dezvoltarea secretiei de sebum si reduce numarul celulelor care dau elasticitate pielii. Anotimpul geros afecteaza pielea, care se usuca, devine rosie, iritabila si chiar se poate crapa, producind o senzatie neplacuta. Pentru ca pielea dumneavoastra sa nu resimta efectele gerului ar trebui sa o hidratati mai mult ca de obicei.

Si iarna se indeparteaza celulele moarte

Pentru ca produsele hidratante sa fie folositoare, in prealabil si in mod regulat, pe parcursul iernii, trebuie sa indepartati celulele moarte de pe piele. Pasul urmator ar fi aplicarea unei creme nutritive sau hidratante, insistind asupra portiunilor vulnerabile la frig, chiar daca le protejati cu fulare si manusi. Aceste puncte sensibile sint: fata, buzele, miinile, dar si antebratele, coatele, genunchii, picioarele, mai ales calciiele, coapsele si soldurile.

Gelul de dus si sprayul superhidratant

Gelul de dus este un accesoriu important pentru dusul de dimineata, la fel ca si spray-ul superhidratant, pe care ar trebui sa-l folositi pe intreg corpul la fiecare inceput de zi. Tot dimineata este indicata aplicarea pe fata a unei creme hidratante, iar in ceea ce priveste buzele, puteti apela la un luciu de buze cu glicerina, pentru a le proteja de vint. Si de miini ar trebui sa aveti grija, intrebuintind o crema protectoare.

Alte sfaturi pentru o piele sanatoasa

Incercati sa faceti o baie cu lapte diluind un litru de lapte in cada. Veti avea astfel parte de un moment placut, iar pielea dumneavoastra se va catifela.

Daca doriti sa faceti o baie relaxanta, aveti nevoie de 50 de grame de levantica, 50 de grame de cimbru, 50 de grame de salvie, 50 de grame de menta, 50 de grame de hamei, plante pe care le amestecati intii intr-o farfurie. Apoi, puneti-le intr-un saculet de muselina (sau intr-un ciorap), pe care il agatati sub robinetul cazii. Lasati apa calda sa curga timp de 10 minute, iar apoi intrati in cada.

Ce mai puteti face

Pentru obtine o piele frumoasa, incercati o masca din argila, apa de trandafir sau minerala. Aplicati-o pe fata timp de 15 minute. Indepartati masca si aplicati crema hidratanta. Lasati-o sa actioneze timp de 5 minute, dupa care puneti-va o batista de hirtie pe fata pentru a absorbi excedentul de crema.

De asemenea, si parul, si minile, si dintii ies in evidenta, iar sanatatea si ingrijirea lor sint lucruri importante.

Pentru un par stralucitor

Atunci cind va spalati pe cap, masati parul cu galbenus de ou, clatiti-l apoi foarte bine; asta conduce la pastrarea parului stralucitor si sanatos.

Antrenamentul dintilor

Incercati, pe cit posibil, sa mincati mere in mod regulat, muscindu-le, nicidecum feliindu-le, pentru ca, prin muscare, va antrenati dinti, ce vor deveni mai curati, iar gingiile vi se vor intari.

Unghii bine curatate

De doua sau de trei ori pe saptamina, curatati-va bine unghiile, mai ales partea alba, indepartati-va pielitele si puneti cite doua picaturi de ulei de migdale pe fiecare unghie, masati-le si lasati-le timp de 20 de minute, dupa care stergeti-le, fara sa le clatiti, dupa care aplicati-le un lac de unghii transparent. Veti avea astfel unghii tari si ingrijite.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE