background img

Articole noi

Afecţiuni genitale


Afecţiuni genitale

            În afară de bolile ginecologice, afectarea prostatei, etc sunt foarte multe alte afecţiuni ale sferei genitale, atât la bărbaţi cât şi la femei. Vă dăm aici câteva tratamente care sunt mai des întrebuinţate.
            În toate cazurile prin tratament extern se înţelege spălături făcute cu irigatorul vaginale sau la bărbaţi se spală glandul şi se pot face băi de şezut. Se vor întrebuinţa numai ceaiuri la temperatura corpului şi jetul cu care se va face spălătura nu va fi puternic, deci irigatorul se va lăsa la o înălţime de maximum 75 de cm. În cazurile în care jetul este prea slab nu se pot face spălături eficiente, iar în cazul în care este prea puternic, se pot produce răniri. În cazul bărbaţilor se face baie de şezut.
Plantele medicinale cu care se poate face tratamentul: arnică, boz, brânca ursului, brusture, coada racului, coada şoricelului, creţişoară, ferigă, gălbenele, hamei, iasomie, migdale, nalbă, pătrunjel, plop negru, rozmarin, sânzâiene, sfeclă albă, stejar, ţelină, varză.
Modul de folosire al plantelor medicinale:
Arnica(Arnica montana) se indică folosirea tincturii care se pune 1 linguriţă la 250 ml apă. Se pot face cu aceasta spălături zilnic de 2 ori. Are un deosebit efect antibiotic.
Bozul (Sambucus ebulus) boabe- dulceaţă şi boabe în rachiu, ca şi frunzele pisate fierte în untură de porc, cu care se pot face cataplasme şi se aplică la umflarea testiculelor. La femei la umflarea organelor externe sau la bărbaţi la umflarea glandulară sau a testiculelor..
Brânca ursului (Heracleum spondylus) cel mai eficient este folosirea tincturi care se găseşte gata preparată la magazinele naturiste. Se pune o linguriţă de tinctură la 250 ml apă şi se fac spălături sau în cazurile bărbaţilor comprese. Se foloseşte pentru efectul antiinflamator, dezinfectant şi de reglarea activităţii organelor genitale.
Brusture (Arctium lappa)- la bărbat se înfăşoară membrul în frunze de brustur în cazurile de blenoragie. Din rădăcină 2 linguri fierte timp de 15 minute apoi strecurate se pot face spălături vaginale la femei şi spălături ale membrului în diferite afecţiuni în special cu răni sau eroziuni.
Coada racului (Potentila anserina) 1 linguriţă de plantă se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături, pentru efectul astringent. Intern se ia pentru diminuarea secreţiilor 2-3 căni pe zi, după mese. Se poate folosi pentru diminuarea secreţiilor şi pentru cazurile în care există hemoragii care trebuie oprite.
Coada şoricelului (Achillea milefolium) în amestec 1/1 cu urzică şi pir. Se fierbe apoi timp de 5 minute şi se strecoară. Este util la spălături locale în cazurile cu blenoragie. Este un bun antibiotic. De asemenea se mai poate folosi la infecţii de diferite etiologii, leucoree, răni.  
Creţişoară (Alchemilla vulgaris) 1 linguriţă de plantă se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături, pentru efectul astringent. Intern se ia pentru diminuarea secreţiilor 2-3 căni pe zi, după mese. Ajută la diminuarea secreţiilor şi oprirea hemoragiilor.
Ferigă  (Dryopteris filix mas)- rizomi, Se face din 2 linguriţe mărunţite şi fierte în 250 ml apă timp de 15 minute. Se poate folosi la toate afecţiunile sferei genitale atât la bărbaţi cât şi la femei. Este util la toate afecţiunile din sfera genitală, inflamaţii, infecţii, mai ales când în cadrul afecţiunii sunt implicaţi şi viermi intestinali, protozoare, sau chiar microbi mai activi, etc.
Gălbenele (Calendula officinalis) 1 linguriţă de plantă se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se indică pentru efectul antibiotic şi emolient. Intern se pot consuma de asemenea câte 2-3 căni.
Hamei (Humulus lupulus)- infuzie din 2 linguriţe de conuri mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute apoi se strecoară. Se poate folosi apoi la blenoragie. Se ia atât intern cât şi spălături externe de mai multe ori pe zi. Este un calmant şi dezinfectant.
Iasomie (Philadelphus coronaris)- flori-2 linguriţe de flori mărunţite se vor pune la 500 ml apă clocotită. Se lasă 15 minute apoi se strecoară. Se pot folosi la diferite spălături la eroziuni, infecţii sau diferite boli. În amestec cu gălbenele în părţi egale se poate să distrugă trichomonas vaginalis.
Migdale (Prunus amigdalus)- se cumpără 1 kg de sâmburi de migdale. Se curăţă de coji. Se pun într-o piuliţă şi se pisează, până devin pulbere. Se pune apoi peste aceasta 1 litru de apă rece şi se adaugă 500 d de zahăr. Se pune la foc şi când zahărul s-a topit definitiv mai lăsaţi-l să dea câteva clocote. Filtraţi pe urmă totul şi mai puneţi 750 g miere. Se pune totul într-un borcan cu capac. Se ia în fiecare zi sub formă de cură în felul următor: dimineaţa la trezire 1 lingură şi înainte de fiecare masă cu 15 minute, câte 1 lingură. Se face până la terminarea preparatului. Acesta ajută la calmarea inflamaţiei uro-genitale.
Nalbă (Malva crispa)- frunze fierte în vin apoi se pansează cu acestea glandul masculin în cazul rănilor. Spălăturile la femei sunt emoliente şi cicatrizante fiind indicate în toate formele de răni.
Pătrunjel (Petroselinum crispus)- 2 rădăcini de pătrunjel mărunţite se fierb în 500 ml apă timp de 30 minute la foc mic apoi se pot folosi în cazurile de blenoragie atât intern câte 2-3 căni cât şi extern la spălături de mai multe ori pe zi. Este bine să fie asociat tratamentului medicamentos.
Plop negru (populus nigra)- muguri- se poate face decoct pentru spălături în multe afecţiuni sau se poate face o alifie cu care se unge local la răni.
Rozmarin (Rozmarinus officinalis)- 2 linguri de plantă mărunţită se vor pune la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate folosi la spălături în cazurile de leucoree.
Sânzâiene (Asperula odorata)- 4 linguriţe de plantă mărunţită se va pune la 500 ml apă clocotită. Se strecoară după 10 minute şi apoi se fac spălături vaginale. Este util acest tratament în cazurile de afecţiuni genitale cu inflamaţii şi dureri mai mici. La durerile mari nu ajută.
Sfeclă albă (Beta vulgaris)decoct din rădăcină rasă 2 linguriţe se fierb 5 minute şi se pot utiliza la spălăturile aparatului genital masculin sau spălături vaginale în special în boli inflamatorii cu dureri, leucoree, etc. Se pot folosi şi frunzele proaspete aplicate extern de bărbaţi. Sunt calmante a durerii.
Stejar ( Quercus robur) 2 linguriţe de coajă mărunţită se pun la 500 ml apă şi se fierb pentru 5 minute. Se strecoară şi se pot consuma intern câte 2 căni pe zi, sau se fac băi sau spălături. Sunt foarte astringente datorită taninului. Au şi acţiune hemostatică.
Ţelină (Apium graveolens)- frunze se fierb în lapte dulce şi se aplică apoi pe testiculele umflate pentru decongestionare. Femeile pot de asemenea folosi tot pentru inflamaţii externe.
Varză (Brasica oleracea)- suc produce lapte la mamele care alăptează. Frunzele se poate să se aplice strivite pe locurile externe inflamate.
Untura de porc râncedă se foloseşte în unguente pentru distrugerea proteusului, stafilococului, candidei, atât la bărbat cât şi la femeie.
            Propolisul se poate folosi la orice afecţiune.
Bolile venerice vor fi tratate de cabinetele specializate, fiind contagioase şi este obligatorie prezentarea la cabinetele speciale pentru evidenţă şi tratament.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE