background img

Articole noi

Bila si functiile ei


Bila si functiile ei

"Una dintre functiile importante ale ficatului este secretia bilei un lichid de culoare galben-maro care contine saruri minerale necesare in digestia lipidelor. Bila este produsa in mod continuu, cantitatea zilnica fiind de 600-1200ml. Ea este transportata din ficat in colecist, care o elibereaza in duoden in timpul digestiei. Bila contine: apa (cca. 97%), saruri biliare, pigmenti biliari, colesterol etc.
Sarurile biliare contribuie la absorbtia grasimilor si a vitaminelor liposolubile A, D, E, K si F, mentin echilibrul florei microbiene a intestinului gros si stimuleaza miscarile acestuia, avand rol laxativ.
Pigmentii biliari se formeaza din hemoglobina eliberata prin distrugerea globulelor rosii "batrane" la nivelul ficatului si al splinei.
Pigmentul principal, bilirubina, are culoare galbena si circula legat de proteinele sanguine. Cresterea nivelului de bilirubina peste valoarea de 2 mg% duce la aparitia icterului.
Excesul de alimente bogate in grasimi determina si aparitia unor disfunctionalitati biliare, insotite de greata, varsaturi, dureri abdominale, probleme digestive, caz in care administrarea medicamentelor impune si respectarea unui regim alimentar strict."


In ce sens, ai probleme cu bila? adica ai o bila lenesa? Atunci e recomandat sa tii un regim fara grasimi. Si sa be urmatoarele ceaiuri (in amestec): pelin, roinita, sunatoare, musetel, salcam, soc, busuioc, mesteacan, patlagina, cicoare si salvie, Coada calului, papadie.E recomandat sa se bea 1,5 litri pe zi, preparat astfel: la 1,5 litri de apa clocotita se pun 6 lingurite de plante, se lasa un minut la infuzat, neacoperit si apoi se strecoara.

Ar fi bine sa consumi si drojdie de bere fiindca are un efect calmant asupra suprafetelor inflamate si absoarbe si neutralizeaza acizii si este o sursa de vitamina B foarte importanta. Drojdia de bere neutralizeaza o bila toxica sau acida, favorizeaza digestia hidratilor de carbon si impiedica acumularea de acizi grasi incomplet oxidati.

Un alt tratament e cel cu radacini de obligeana, se spune ca vindeca orice tumoare stomacala si intestinala, oricit ar fi de veche si de rea, chiar maligna. Sa ia 1 ceasca cu apa rece, se pune in ea 1 lingurita rasa de radacini de obligeana, se lasa sa stea peste noapte, se incalzeste usor a doua zi, se strecoara si se bea cite o ingititura inainte si dupa fiecare masa. Aceasta inseamna 6 inghitituri pe zi; mai mult nu este voie. De fiecare data, ceaiul trebuie incalzit la bain-marie. Acest tratament se refera la intregul traiect stomacal si intestinal, inclusiv la ficat, bila, splina si pancreas
Cum poti sa folosesti obligeana?
-prepararea ceaiului: ceaiul din radacini de obligeana se prepara doar ca extract rece. 1 lingurita rasa de radacini se lasa peste noapte in ¼ litru de apa. Dimineata se incalzeste usor si se strecoara. Inainte de folosire ceaiul se incalzeste in bain-marie.
-suc proaspat: radacinile proaspete se curata cu grija si se trec prin sotrcatorul electric de uz casnic cit sunt inca umede.
-adaos la baie completa: cca.200 grame de radacini se lasa peste noapte la rece in 5 litrii de apa. A doua zi se da totul in clocot, se trage de pe foc, se lasa sa stea putin si se adauga la apa de baie

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE