Bila si functiile ei
Sarurile biliare contribuie la absorbtia grasimilor si a vitaminelor liposolubile A, D, E, K si F, mentin echilibrul florei microbiene a intestinului gros si stimuleaza miscarile acestuia, avand rol laxativ.
Pigmentii biliari se formeaza din hemoglobina eliberata prin distrugerea globulelor rosii "batrane" la nivelul ficatului si al splinei.
Pigmentul principal, bilirubina, are culoare galbena si circula legat de proteinele sanguine. Cresterea nivelului de bilirubina peste valoarea de 2 mg% duce la aparitia icterului.
Excesul de alimente bogate in grasimi determina si aparitia unor disfunctionalitati biliare, insotite de greata, varsaturi, dureri abdominale, probleme digestive, caz in care administrarea medicamentelor impune si respectarea unui regim alimentar strict."
Ar fi bine sa consumi si drojdie de bere fiindca are un efect calmant asupra suprafetelor inflamate si absoarbe si neutralizeaza acizii si este o sursa de vitamina B foarte importanta. Drojdia de bere neutralizeaza o bila toxica sau acida, favorizeaza digestia hidratilor de carbon si impiedica acumularea de acizi grasi incomplet oxidati.
Un alt tratament e cel cu radacini de obligeana, se spune ca vindeca orice tumoare stomacala si intestinala, oricit ar fi de veche si de rea, chiar maligna. Sa ia 1 ceasca cu apa rece, se pune in ea 1 lingurita rasa de radacini de obligeana, se lasa sa stea peste noapte, se incalzeste usor a doua zi, se strecoara si se bea cite o ingititura inainte si dupa fiecare masa. Aceasta inseamna 6 inghitituri pe zi; mai mult nu este voie. De fiecare data, ceaiul trebuie incalzit la bain-marie. Acest tratament se refera la intregul traiect stomacal si intestinal, inclusiv la ficat, bila, splina si pancreas
Cum poti sa folosesti obligeana?
-prepararea ceaiului: ceaiul din radacini de obligeana se prepara doar ca extract rece. 1 lingurita rasa de radacini se lasa peste noapte in ¼ litru de apa. Dimineata se incalzeste usor si se strecoara. Inainte de folosire ceaiul se incalzeste in bain-marie.
-suc proaspat: radacinile proaspete se curata cu grija si se trec prin sotrcatorul electric de uz casnic cit sunt inca umede.
-adaos
0 comments :
Trimiteți un comentariu